Directorul companiei Pfizer nu s-a vaccinat încă anti-Covid: Nu pot să mă bag în față

Data actualizării: Data publicării:
ceo-ul companiei Pfizer, compania care a lansat vaccinul anticovid
CEO-ul companiei Pfizer nu s-a vaccinat încă anti-Covid. Foto: Profimedia Images

Directorul Pfizer, Albert Bourla, nu s-a vaccinat încă anti-Covid, deși compania americană pe care o conduce a dezvoltat, alături de nemții de la BioNTech, mult așteptatul vaccin împotriva coronavirusului. Serul a început deja să fie administrat în Statele Unite, însă Bourla susține că "va sta la rând" pentru că nu se află printre persoanele cu prioritate la imunizare.

CEO-ul Pfizer consideră că nu ar trebui să se bage în faţă și spune  că se va imuniza atunci când "îi va veni rândul".

„Când voi putea, îl voi face. Am 59 de ani şi sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci categoria mea nu este printre primele care au prioritate la vaccinare acum”, a explicat Albert Bourla pentru CNBC, scrie Mediafax.

Bourla a explicat că ia în considerare varianta de a-şi face vaccinul mai repede doar pentru a demonstra încrederea pe care o are în produsul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, pentru a-i încuraja pe alţi cetăţeni spre vaccinare.

Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din SUA (FDA) a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech în data de 12 decembrie, iar acesta a fost utilizat până acum deja în Marea Britanie şi în SUA. În Europa, vaccinul ar urma să fie autorizat în 21 decembrie

Prima persoană vaccinată în SUA a fost o asistentă medicală

Luni, Sandra Lindsay, o asistentă medicală din New York, a devenit prima persoană vaccinată împotriva Covid-19 din SUA.

Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC) a recomandat că angajaţii din sistemul medical şi rezidenţii centrelor de îngrijire ar trebui să fie primii în linie pentru vaccinare, însă fiecare stat poate decide modul în care va prioritiza categoriile vulnerabile.

Statele Unite au peste 16 milioane de cetățeni care s-au îmbolnăvit de COVID, iar aproape 300.000 dintre aceștia au murit, fiind țara cu cel mai grav bilanț în pandemie.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri