Discuție controversată între Trump și liderul care s-a comparat cu Hitler

Data publicării:
Donald Trump Holds Campaign Rally In Dallas
Foto: Gulliver/GettyImages

Donald Trump și-a atras un nou val de critici, după ce i-a făcut o invitație la Casa Albă președintelui filipinez Rodrigo Duterte, în ciuda faptului războiului controversat pe care acesta îl duce împotriva traficanților de droguri, în care au fost uciși mii de oameni în ultimele 10 luni, relatează The Guardian.

Trump a afirmat că Duterte "face o treabă excelentă" și i-a telefonat sâmbătă președintelui filipinez, pentru a-l invita la Casa Albă. Gestul lui Trump a stârnit reacții aprinse la Washington. Duterte este unul dintre cele mai controversate personaje din Asia. El a ajuns la putere în 2013 și a promis că va lupta împotriva sărăciei și a traficului de droguri.

Însă războiul său anti-drog s-a transformat într-un adevărat măcel, în care suspecții de trafic sau consum de droguri sunt împușcați în plină stradă, iar familiile lor sunt ucise în propriile case.

Rodrigo Duterte presedinte ales Filipine GettyImages-526855892
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Anul trecut, Rodrigo Duterte și-a apărat politicile violente comparându-se cu Hitler: "Hitler a masacrat 3 milioane de evrei. Acum există 3 milioane de dependenți de droguri în Filipine. Aș fi fericit să îi ucid pe toți. Dacă Germania l-a avut pe Hitler, Filipine mă are pe mine", a afirmat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri