Doar două delegații oficiale vor participa la funeraliile lui Benedict al XVI-lea. Protocol special pentru fostul Papă

Data actualizării: Data publicării:
papa benedict face cu mana
Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit pe 31 decembrie, la vârsta de 95 de ani. Sursa foto Profimedia Images

Doar două delegații oficiale vor participa la funeraliile fostului papă Benedict al XVI-lea. Vaticanul a anunțat că Germania și Italia vor fi reprezentate la nivel de stat. 

Alți oficiali care vor să participe o vor face în nume personal.

Aceasta a fost una dintre marile provocări, după moartea celui care deținea titlul de papă emerit. Nu exista un protocol pentru astfel de situații.

Luni, sicriul cu trupul lui Benedict al XVI-lea va fi depus Bazilica Sfântul Petru iar funeraliile vor avea loc joi.

Papa Francisc l-a omagiat pe predecesorul său, căruia i-a lăudat bunătatea și credința: "Vorbind despre bunătate, în acest moment, gândurile noastre se îndreaptă către dragul nostru Papă emerit Benedict al XVI-lea, care ne-a părăsit în această dimineață (sâmbătă dimineață – n.r.).

Ne amintim cu emoție de persoana sa, atât de nobilă, atât de bună. Și simțim recunoștință în inimile noastre către Dumnezeu pentru că ni l-a dăruit; recunoștință față de el, pentru tot binele pe care l-a făcut și în special pentru credința și rugăciunile lui, în special din ultimii ani, de când s-a retras. Numai Dumnezeu cunoaște valoarea și puterea mijlocirii sale și a sacrificiilor pe care le-a făcut pentru binele bisericii."

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri