Doi bărbați au fost arestați în Japonia pentru că și-au folosit tacâmurile lor într-un restaurant

Data publicării:
clienti intr-un restaurant japonez
Clienți într-un restaurant din lanțul Yoshinoya din Japonia FOTO: Profimedia Images

Doi bărbați au fost arestați în Japonia pentru că și-au folosit tacâmurile lor pentru a scoate un condiment dintr-un recipient folosit la comun într-un restaurant din Osaka.

Cei doi bărbați, Toshihide Oka și Ryu Shimazu, au fost arestați pe fondul unei reformări a serviciilor alimentare cu buget redus din țară, în încercarea de a limita  conduita care implică riscuri de sănătate din partea clienților, declanșată la începutul acestui an în lanțurile de restaurante cunoscute.

Oka, 34 de ani, și Shimazu, 35 de ani, sunt acuzați de obstrucționarea afacerilor după ce și-au folosit bețișoarele lor pentru a mânca ghimbir murat dintr-un recipient pentru folosință comună într-un restaurant din lanțul Yoshinoya, de gyūdon (feluri din vită), în luna septembrie, a precizat poliția, citată de The Guardian.

Bărbații, care au filmat un clip ce a fost distribuit masiv pe rețelele sociale, sunt, de asemenea, acuzați că au contaminat recipientul și ghimbirul cu ustensilele lor. Clienții ar trebui să folosească bețișoare separate pentru a adăuga topping-uri în mâncare.

În videoclip, un bărbat, despre care se crede că este Shimazu, își duce la gură de mai multe ori tacâmul cu ghimbir murat. „Am vrut să fac oamenii să râdă”, a declarat Oka la poliție. „I-am cerut lui Shimazu să facă ceva amuzant și el a mâncat. L-am distribuit pe rețelele sociale pentru că a fost atât de amuzant. Am vrut să vadă toată lumea.” Presa japoneză spune că ambii bărbați și-au recunoscut faptele.

Yoshinoya, care are aproximativ 1.000 de restaurante în Japonia, a reclamat incidentul la poliție în februarie, după ce a aflat despre videoclip. Conducerea a fost nevoită să închidă temporar acel restaurant din Osaka, să înlocuiască ghimbirul murat și să dezinfecteze toate recipientele destinate acestui condiment.

Această știre a provocat disconfort și anxietate în rândul clienților și a pus sub semnul întrebării siguranța și securitatea alimentară în oraș”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. „Sperăm că acest lucru să nu se mai întâmple.”

Cele două arestări au avut loc la o săptămână după ce un bărbat a fost acuzat că a lins o sticlă de sos de soia la un restaurant de sushi, în februarie. Alte două persoane au fost arestate în legătură cu incidentul.

Tânărul de 21 de ani inculpat ar fi fost încurajat de postările de pe rețelele sociale care arată persoane comițând așa-zisele acte de „terorism sushi”, care includ lingerea sau atingerea recipientelor folosite la comun în restaurante.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri