Doi greci au fost uciși, iar alți doi au fost răniți de soldați ucraineni. Grecia cere cetățenilor săi să plece „imediat” din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Soldații ucraineni în tranșeele din Est
Soldații ucraineni în tranșeele din Est. Sursă foto: Profimedia Images

Ministerul de externe din Grecia a anunțat, luni, că doi cetățeni greci din Ucraina au fost uciși, iar alți doi au fost răniți grav într-un incident care a implicat soldați ucraineni în estul țării, în apropiere de zona controlată de separatiștii pro-ruși, relatează Reuters. Anterior, guvernul grec transmisese cetățenilor greci să evite călătoriile în Ucraina și celor aflați deja în țară să o părăsească „imediat”.

ACTUALIZARE. „Ne exprimăm cele mai profunde regrete pentru moartea bruscă a doi greci din diaspora și rănirea gravă a alți doi în satul Granitna, aflat aproape de linia din contact din estul Ucrainei.

Transmitem sincere condoleanțe persoanelor dragi ale victimelor și sperăm la o recuperare rapidă a celor răniți.

Dovezile existente arată că autorii crimei sunt trei soldați din armata ucraineană care au intrat într-un conflict cu grecii din diaspora dintr-un motiv trivial.

Ministrul de Externe, Nikos Dendias, a solicitat o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, pentru a accentua, din nou, necesitatea protejării comunității elene din Ucraina”, a transmis Ministerul de Externe grec. Conform autorităților elene, cei doi greci uciși fac parte din diaspora elenă din Ucraina și locuiau în zonă.

--

Diplomația elenă a anunțat, într-un comunicat, că trei soldați ucraineni sunt „responsabili” de incidentul în care au murit doi cetățeni greci și alți doi au fost răniți. Incidentul a avut loc la Hratnite, aproape de „linia de contact” cu forțele separatiste pro-ruse care au preluat controlul asupra regiunii din estul Ucrainei în 2014.

Conform guvernului grec, violențele au erupt între greci și soldații ucraineni din cauza unor „motive neînsemnate”.

Conform comunicatului diplomației elene, ministrul Nikos Dendias a încercat să discute cu omologul său ucrainean pentru a-i transmite că trebuie să protejeze comunitatea greacă din Ucraina. Câteva mii de greci locuiesc, în prezent, în Ucraina.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri