Doi israelieni au fost împuşcaţi mortal într-un atac terorist în Cisiordania

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0758805330
Imagini cu forțele de securitate în orașul ocupat Huwara din Cisiordania, după moartea a doi israelieni într-un atac cu împușcături. Foto: Profimedia Images

Doi civili israelieni au fost împuşcaţi mortal duminică într-un atac terorist în oraşul Huwara din nordul Cisiordaniei, au anunţat armata şi medicii, scrie CNN

Forţele de Apărare ale Israelului (FDI) au declarat că un atacator palestinian a deschis focul asupra unei maşini deţinute de israelieni pe autostrada Route 60, înainte de a fugi de la faţa locului. 

Imagini de la atacul din Huwara au arătat maşina victimelor ciuruită de gloanţe, relatează Times of Israel. 

Medicii de pe ambulanţă au declarat iniţial că au tratat doi bărbaţi de 20 de ani grav răniţi şi i-au transportat cu elicopterul la un spital. Cu toate acestea, ulterior s-a anunţat că cei doi au murit. Victimele au fost identificate ca fiind rezidenţi ai aşezării Har Bracha, aflată în apropiere. 

Forţele de apărare israeliene au declarat că îi caută pe atacatori, închizând mai multe drumuri din zonă. 

Huwara a fost mult timp un „punct fierbinte” în Cisiordania, deoarece este aproape singurul oraş palestinian prin care israelienii călătoresc în mod regulat pentru a ajunge la coloniile din nordul Cisiordaniei. 

În ultimele luni, atacatorii palestinieni au vizat în mod repetat posturile militare, trupele care operează de-a lungul barierei de securitate din Cisiordania, aşezările israeliene şi civilii de pe drumuri. 

Tensiunile dintre Israel şi palestinieni au fost intense în ultimul an, FDI efectuând aproape în fiecare noapte raiduri în Cisiordania, pe fondul unei serii de atacuri teroriste palestiniene mortale. 

Peste 60 de palestinieni au fost ucişi de la începutul anului, majoritatea în timp ce comiteau atacuri sau în timpul confruntărilor cu forţele de securitate, dar unii erau civili neimplicaţi, iar alţii au fost ucişi în circumstanţe care sunt în curs de investigare.

Atacul de duminică a avut loc în momentul în care oficialii israelieni şi palestinieni s-au reunit în Iordania pentru o întâlnire în încercarea de a restabili calmul în Cisiordania şi Fâşia Gaza, pe fondul unor violenţe ucigaşe.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri