Doi polițiști din Filipine au murit după un schimb de focuri cu agenți antidrog, în timpul unui flagrant

Data actualizării: Data publicării:
agent forte speciale antidrog filipine
O acțiune de prindere a traficanților de droguri în flagrant, condusă de agenți antidrog și polițiști a dus la împușcarea accidentală a doi ofițeri în Filipine. Foto: Profimedia Images

Doi ofițeri de poliție din Filipine ar fi fost uciși într-un schimb de focuri cu alți agenți federali în timpul unei razii eșuate a forțelor de ordine antidrog, potrivit agenției naționale de presă Philippine News Agency (PNA), citată de CNN.

Cei doi ofițeri din cadrul Poliției Naționale s-au confruntat, miercuri seară, cu agenți din cadrul Agenției de combatere a traficului de droguri din orașul Quezon. Trei agenți antidrog ar fost de asemenea răniți în confruntare și au fost internați.

Polițiști ale forțelor speciale din orașul Quezon efectuau un flagrant cu droguri, care a avut loc într-o parcare a unui lanț de localuri fast-food, atunci când au descoperit că tranzacționau cu agenții antidrog. Schimbul de focuri a avut loc la scurt timp după iar circumstanțele exacte ale incidentului nu sunt încă clare.

Autoritățile au lansat investigații paralele printr-o anchetă comună a celor două autorități și o cercetare făcută de Biroul Național de Investigații din Filipine.

“Până acum, ceea ce este clar...Serviciile speciale ale Agenției de Combatere a Traficului de Droguri erau în zonă într-o operațiune legitimă”, a spus purtătorul de cuvânt al Agenției, Derrick Carreon, potrivit PNA.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Ildebrandi Usana, a declarat pentru PNA că incidentul, “deși este serios, nu va afecta în niciun fel continuarea relației de operațiuni și coordonare pe care și-au însușit-o în lupta împotriva drogurilor ilegale”.

Președintele Rodrigo Duterte a condus un “război asupra drogurilor” în stat, de la preluarea puterii în 2016, prin încurajarea acțiunilor împotriva traficanților de droguri și persoanelor dependente. Campania deseori violentă a ucis mii de persoane, potrivit rapoartelor poliției și a grupurilor de drepturi ale omului.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri