Domnia lui Vladimir Putin este acum "mai aproape de sfârșit", spune un oficial rus

Data actualizării: Data publicării:
poster anti razboi caricatura putin
Veteranii militari ruși critică public atacul Rusiei asupra Ucrainei și mobilizarea de către Kremlin a rezerviștilor. FOTO: Profimedia Images

Domnia lui Vladimir Putin este acum "mai aproape de sfârșit", a declarat un oficial rus care riscă să fie recrutat în baza decretului de mobilizare parțială. Este vorba despre un deputat din Sankt Petersburg care a cerut înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin sub acuzația de înaltă trădare, scrie Newsweek.

Dmitri Baltrukov, în vârstă de 43 de ani, este unul dintre numeroșii deputați din Sankt Petersburg care au făcut apel luna trecută către parlament pentru a-l înlătura pe Putin de la putere sub acuzația de înaltă trădare din cauza războiului din Ucraina. În urma acestei solicitări a fost amendat cu 44.000 de ruble (758 de dolari) pentru "discreditarea" armatei ruse. Acum, oficialului i s-a ordonat să se înroleze și să servească în Ucraina, lucru despre care crede că este o încercare deliberată a puterii de a "scăpa" de el, având în vedere că nu îndeplinește criteriile ministerului apărării pentru a fi trimis pe front.

Baltrukov a declarat pentru Newsweek că angajați de la biroul de încorporare  militară și polițiștii au venit la el acasă duminică și i-au dat mamei lui o citație, deși el nu avea experiență militară. Deputatul, care se afla într-o călătorie de afaceri când autoritățile au fost la el acasă, a spus că a ignorat ordinele de a se prezenta la biroul local de înrolare luni dimineață.

Oficialul a declarat că, în opinia sa, Putin este "cu siguranță mai aproape de sfârșitul puterii sale" de când a anunțat mobilizarea parțială a populației.

Ordinul de recrutare al lui Putin din 21 septembrie vizează 300.000 de rezerviști și fosti militari cu "anumite specialități militare și experiență relevantă". Dar și cei neeligibili pentru a fi trimiși pe front, inclusiv studenții, vârstnicii și cei cu afecțiuni medicale și răni, au primit ordin să lupte în Ucraina.

Anunțul lui Putin a stârnit proteste în Rusia și un exod în masă al rușilor care au fugit peste graniță în țările vecine, inclusiv Georgia, Finlanda, Kazakstan, Mongolia, pentru a evita înrolarea.

Rusia "nu are nicio șansă să câștige", războiul din Ucraina, a spus Baltrukov, care a adăugat: "Nu există niciun loc pentru ei în conducerea Rusiei, acesta este sfârșitul puterii lor".

"Îmi voi exprima în continuare părerea de deputat care a fost deja găsit bătut, luat pe sus, dus la poliție, amendat, amenințat cu dosar penal, ... ei bine, încă o încercare să pună presiune pe mine și nimic mai mult", a spus el.

Baltrukov a spus că vede printre ruși "o tendință clară" de diminuare a sprijinului pentru războiul lansat de Putin împotriva Ucrainei.

În septembrie, el și alți deputați din zonă au cerut ca Putin să fie îndepărtat de la putere din cauza războiului din Ucraina. A marcat cea mai semnificativă  opoziție de la începutul războiului.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...