Sari la conținut

Donald Trump a ignorat toate avertismentele și a privit direct soarele, în timpul eclipsei

Preşedintele american Donald Trump a privit de trei ori - fără ochelari - Soarele, în timpul eclipsei, în pofida singurei reguli în această situaţie, şi anume de a nu-l privi neprotejat, scrie CNN, citat de News.ro.

President Trump Views The Eclipse From The White House

Foto: Guliver/Getty Images

El s-a uitat în Soare, alături de Prima Doamnă Melania Trump şi fiul lor Barron, de la balconul Truman al Casei Albe.

Potrivit lui Ben Jacobs de la The Guardian, ”aproximativ la ora (locală) 14.39, preşedintele a gesticulat mai întâi către mulţimea de dedesubt şi a arătat cu degetul spre cer. În timp ce a făcut acest lucru, unul dintre consilierii de la Casa Albă care stătea sub balconul Sălii Albastre a strigat «nu te uita»”.

Trump şi-a pus până la urmă ochelari de protecţie, la fel ca Melania Trump.

Inclusiv secretarul ”în dificultate” al Justiţiei Jeff Sessions şi-a pus ochelari de protecţie, în timp ce urmărea eclipsa alături de secretarul Comerţului Wilbur Ross.

”În cazul în care Trump va fi în continuare preşedinte la viitoarea eclipsă solară, în 2024 - se poate întâmpla! - iată ce ar trebui să citească: «Poţi orbi privind eclipsa solară?»”, de Ashley Strickland de la CNN, îi recomandă postul.

President Trump Views The Eclipse From The White House

Foto: Guliver/Getty Images

”Retina poate transforma lumina într-un impuls electric pe care creierul îl înţelege, dar un lucru pe care nu-l poate transforma creierul tău este durerea. Aşa că chiar dacă eşti entuziasmat în legătură cu eclipsa şi te gândeşti că merită să arunci o privire scurtă în Soare înainte să se ascundă complet după Lună, nu merită. Nu există vreun indiciu că ai privit prea mult la Soare. Oricât te-ai uita este prea mult”, scrie Strickland.

”Chiar şi cea mai mică expunere poate provoca o vedere neclară sau o orbire temporară. Problema este că nu vei şti dacă e temporară sau nu”, adaugă ea.

Gestul președintelui SUA a fost subiectul multor glume, atât din partea internauților, cât și a unor publicații: 

„Nu e prea strălucit. Trump avertizările știrilor false, se uită direct la soare”