Donald Trump a spus că Seul are 38 de milioane de locuitori, încercând să explice cum SUA au testat mai mult decât Coreea de Sud

Data actualizării: Data publicării:
Presedintele Donald Trump sustine o conferinta de presa la Casa Alba
Foto: Guliver / Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a susţinut luni, în mod fals, că populaţia capitalei sud-coreene Seul este de 38 de milioane, adică aproape de patru ori mai mare decât în realitate, informează Agerpres, care citează dpa.

Întrebat de ce Statele Unite nu testează la fel de multe persoane pentru noul coronavirus ca alte ţări, cum este Coreea de Sud, Trump a devenit ofensiv şi a evitat întrebarea.

"Cunosc Coreea de Sud mai bine decât oricine", a spus Trump într-un briefing la Casa Albă. "Ştiţi câţi oameni sunt în Seul? 38 de milioane".

Seulul are o populaţie de circa 10 milioane de persoane, iar populaţia întregii ţări este de 51,4 milioane, conform site-urilor municipale şi guvernamentale.

Deşi nu este clar cum a ajuns Trump la cifra pe care a enunţat-o, unii internauţi au speculat pe Twitter că preşedintele american a căutat "Seul" pe Google şi a încurcat altitudinea la care se află oraşul cu populaţia.

Seulul este situat la 38 de metri deasupra nivelului mării.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Chiar dacă Trump se laudă că SUA au testat "de departe mai mult decât orice altă ţară", de fapt Statele Unite se află în urma Italiei şi Coreei de Sud în ce priveşte testarea per capita, potrivit unei analize realizate de COVID Tracking Project.

Preşedintele american a mai fost criticat că răspândeşte informaţii incorecte în timpul conferinţelor de presă despre noul coronavirus. El a afirmat astfel, între altele, că americanii au la dispoziţie un amplu stoc de teste.

Trump a exagerat de asemenea eficacitatea medicamentelor antimalarie în ce priveşte tratarea bolii asociate noului virus, COVID-19, în pofida dovezilor ştiinţifice insuficiente.

Epidemiologul şef al SUA, Anthony Fauci, a recunoscut săptămâna trecută că s-a aflat în repetate rânduri în situaţia de a-l contrazice pe preşedinte.

Dar "nu pot să sar în faţa microfonului şi să-l dau la o parte", a spus Fauci, într-un interviu acordat Science Magazine.

SUA au depășit Coreea de Sud la numărul total de teste efectuate, însă nu și la numărul de teste efectuate per cap de locuitor, scrie NPR.

Statele Unite au aproximativ 327 de milioane de locuitori, de peste 6 ori mai mulți decât Coreea de Sud. Începând de sâmbătă, SUA au efectuat 894.000 de teste, respectiv 2.250 de teste la 1 milion de locuitori. Acest număr reprezintă doar două treimi din testele efectuate de Coreea de Sud la milionul de locuitori în urmă cu trei săptămâni.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri