Donald Trump acuză fraudarea alegerilor: „Lucrează din greu să facă să dispară avantajul meu de 500 000 de voturi în Pennsylvania”

Data actualizării: Data publicării:
donald trump presedintele sua
Foto: Prodimedia Images

UPDATE: Președintele în funcție dă semne de nervozitate pe măsură ce Joe Biden a mai câștigat două state - Wisconsin și Maine. El a postat pe Twitter două noi mesaje în care acuză fraudarea alegerilor. 

„Lucrează din greu să facă să dispară avantajul de 500 000 de voturi în Pennsylvania. Urgent. La fel în Michigan și în alte locuri”

„au găsit voturi pentru Biden peste tot - în Pennsylvania, Wisconsin și Michigan. Foarte rău pentru țara noastră!

Președintele SUA, Donald Trump, a scris un mesaj pe Twitter în care sugerează posibile fraude electorale după ce a început să piardă procente importante în state cheie care ar putea decide soarta alegerilor prezidențiale. Însă, la scurt timp după publicarea mesajului, rețeaua socială l-a ascuns pentru că „ar putea induce în eroare”

Trump a postat un nou mesaj, dar a fost și acesta ascuns de rețeaua socială, sub aceeași acuzație. 

„Aseară conduceam, aveam un avans solid în multe state cheie, în aproape toate cazurile în state controlate de democrați. Apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin magie pe măsură ce au fost numărate voturile. Foarte ciudat. Iar „sondatorii” au greșit complet și istoric!”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Într-un alt mesaj, președintele SUA susține că pe măsură ce sunt numărate voturile prin corespondență, rezultatul este „devastator”.

„Cum se face că, de fiecare dată când sunt numărate voturile prin corespondență, sunt atât de devastatoare ca procent și putere de distrugere?”, a mai scris Trump.

Joe Biden l-a depășit pe Donald Trump în Michigan, un stat cheie pentru ambele campanii și conduce la o diferență de 0,1%, însă un număr important de voturi din zonele urbane ale statului urmează să fie numărate în următoarele ore. 

 În Wisconsin, Joe Biden și-a mărit din nou avansul și conduce cu 0,6% după ce rezultatele parțiale inițiale arătau o diferență mare. Dacă Biden câștigă Wisconsin și Michigan și își păstrează avansul în Nevada și Arizona, el nu mai are nevoie de alt stat pentru a câștiga, aceste state asigurându-i exact 270 de voturi în Colegiul Electoral. Donald Trump, în schimb, trebuie să își mențină scorul în Georgia și Carolina de Nord și să câștige Michigan și Pennsylvania pentru a putea câștiga, dacă Biden menține controlul asupra Wisconsin, Nevadei și Arizonei.

Citește și Calendarul alegerilor prezidențiale SUA din 2020. Când vom ști cu certitudine cine a câștigat mandatul la Casa Albă

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri