Donald Trump amenință că îl va demite pe Anthony Fauci pentru că l-a criticat

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump, cu o șapcă MAGA, vorbește tribună în timpul unui miting electoral în statul Florida.
Foto: Getty Images

Anthony Fauci, directorul Institutului pentru Alergii și Boli Infecțioase al SUA, unul dintre principalii experți epidemiologi din lume și SUA, ar putea fi demis. Președintele Trump a sugerat, în cadrul unui miting electoral, că îl va concedia pe Fauci „după alegeri”, după ce epidemiologul a criticat politicile lui Trump în ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus, relatează The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vorbind în fața susținătorilor săi în cadrul unui miting electoral în statul Florida, Trump a răspuns scandărilor care îi cereau să îl concedieze pe Fauci. „Apreciez sfatul. Să nu mai spuneți la nimeni, dar mai aștept un pic până după alegeri”, a replicat președintele american.

Dr. Fauci l-a criticat deschis și în termeni foarte duri pe Trump pentru felul în care a gestionat pandemia, în contextul în care țara a depășit 9 milioane de infectări și 230.000 de decese.

„Vom suferi mult. Nu ne aflăm într-o situaţie bună”, a spus Fauci în cadrul acestui interviu. Medicul a adăugat că SUA va intra „într-o lungă şi potenţial mortală iarnă”, cu un guvern nepregătit şi incapabil să adopte decizii dure.

„Toate astrele sunt aliniate greşit, în condiţiile în care intrăm în sezonul rece, în care vom avea oameni care se vor aduna laolaltă în spaţii închise. Pur şi simplu nu puteam fi într-o situaţie mai proastă de atât”.

Fauci a spus că, în prezent, SUA trebuie să adopte o „schimbare bruscă” de direcţie, atât în materie de politici publice de sănătate, cât şi de comportament social.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri