Donald Trump, despre explozia din Beirut: „Arată ca un atac teribil, un fel de bombă". Oficialii de la Pentagon îl contrazic

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump, președintele SUA. Foto: Getty Images

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat că explozia din Beirut a fost probabil un „atac”, el făcând referire la oficialii militari americani care „par să creadă” că explozia nu a fost întâmplătoare, în ciuda informaţiilor oficiale transmise de autorităţile libaneze. Oficialii americani de la Pentagon îl contrazic însă şi spun că nu există nicio indicaţie că explozia de la Beirut a fost un atac.

Explozia s-a produs marţi într-un depozit portuar din capitala libaneză şi a ucis cel puţin 78 de persoane, în timp ce aproximativ 4.000 au fost rănite.

Deşi cauza exactă a exploziei nu a fost determinată şi niciun oficial libanez nu a etichetat incidentul ca fiind un atac, Trump a declarat într-o conferinţă de presă că Pentagonul consideră că a fost implicată o bombă în explozie.

„Arată ca un atac teribil. M-am întâlnit cu unii dintre marii noştri generali ... par să creadă că a fost un atac, a fost un fel de bombă”, a declarat preşedintele american.

Oficialii americani de la Pentagon îl contrazic pe Trump şi spun că nu există nicio indicaţie că explozia de la Beirut a fost un atac.

Trei oficiali din Departamentul Apărării al SUA au declarat pentru CNN că nu există niciun indiciu care să arate că exploziile masive care au zguduit marţi capitala Libanului au fost un atac, după cum a indicat preşedintele Trump.

Oficialii, care au refuzat să fie identificaţi, astfel încât să poată vorbi liber, au spus că nu ştiu despre ce vorbeşte preşedintele.

Citiți și:

Ambasada SUA din Beirut cere oamenilor să stea în case și să poarte măști: „Există informații că explozia a eliberat gaz toxic în aer”

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri