Donald Trump l-a sunat pe guvernatorul Georgiei ca să îi ceară să ignore rezultatul votului și să numească electori republicani

Data publicării:
donald trump gest larg cu bratele
Donald Trump pierde încă un demers în încercarea de a anula victoria lui Joe Biden Foto: Guliver/GettyImages

Președintele încă în funcție al Statelor Unite, Donald Trump, a făcut din nou presiuni asupra politicienilor și aleșilor din Georgia pentru răsturnarea rezultatului alegerilor prezidențiale din acest stat pe care l-a pierdut în fața candidatului democrat, Joe Biden.

Trump l-a sunat pe guvernatorul statului Georgia, republicanul Brian Kemp, sâmbătă, și i-a cerut să convingă legislativul local din stat să răstoarne rezultatul alegerilor prezidențiale câștigate de Joe Biden în Georgia, scrie The Washington Post. Guvernatorul republican al Georgiei a refuzat.

Trump vrea ca legislativul să numească un nou set de electori, favorabili lui înainte de votul crucial din Colegiul Electoral care se va desfășura în data de 14 decembrie. Georgia a certificat și validat deja rezultatul alegerilor și a numit cei 16 electori din partea democraților.

Trump a mai încercat, de asemenea, să îl convingă pe Kemp să ceară un audit al tuturor semnăturilor de plicurile în care au fost buletine de vot, o acțiune care nu se află printre prerogativele guvernatorului și care poate fi întreprinsă doar printr-un ordin judecătoresc. Kemp a spus că susține o astfel de măsură. Instanțele au stabilit, însă, că nu există dovezi de fraudă care să justifice măsură.

Kemp și purtătorul său de cuvânt au confirmat, ulterior, că această conversație a avut loc.

Sezonul înfrângerilor pentru Donald Trump

Donald Trump nu numai că a pierdut alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, dar acuzațiile sale de fraudă, lipsite de dovezi, au fost respinse în instanță în toate statele-cheie în care acesta încercat să răstoarne rezultatele.

Nici încercarea din Michigan, de a convinge republicanii din legislativul local să trimită electori pro-Trump în Colegiul Electoral în disprețul votului popular din stat, nu a funcționat.

Mai mult, oficiali republicani de la nivel de stat din Arizona și Georgia, au validat rezultatele oficiale ale alegerilor și au numit electorii din partea democraților pentru votul final din Colegiul Electoral care va avea loc în 14 decembrie. Celelalte state-cheie pierdute de Trump au validat și ele rezultatul în favoarea lui Joe Biden.

Marți, chiar și Departamentul de Justiție aflat în directa subordine a lui Donald Trump a anunțat că nu există vreo dovadă care să ateste că alegerile prezidențale au fost fraudate.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri