Donald Trump laudă Nigeria pentru că a interzis Twitter

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump se uită pe telefon în timpul unei recepții la Casa Albă
Donald Trump se uită în telefon în timpul unei întâlniri la Casa Albă, iunie 2020. Foto: Getty Images

Fostul președinte american Donald Trump a lăudat guvernul din Nigeria pentru interzicerea Twitter după ce rețeaua socială a șters o postare a președintelui Muhammadu Buhari care a încălcat regulile platformei.

„Felicitări Nigeriei, care tocmai a interzis Twitter pentru că a șters mesajele președintelui”, a spus Trump într-un comunicat publicat marți, potrivit BBC.

Fostul președinte al SUA a cerut și altor țări să interzică Twitter și Facebook pentru că nu permit „exprimarea liberă și deschisă”. „Cine sunt ei pentru a dicta binele și răul, dacă ei înșiși sunt răi?”.

Domnul Trump a fost interzis pe ambele platforme după asediul la Capitolul SUA din luna ianuarie. Mesajele sale publicate în social media au încurajat violențele.

În timp ce Twitter i-a suspendat contul permanent, Facebook a anunțat săptămâna trecută că suspendarea contului, inclusiv a celui de Instagram, va dura cel puțin doi ani.

Donald Trump a reacționat la noua decizie a Facebook de a-l suspenda de pe platforma socială. Fostul președinte spunem că decizia este o „insultă” la adresa votanților și a susținut din nou, în mod fals, că alegerile prezidențiale din 2020 au fost furate.

Autoritățile nigeriene au cerut luni tuturor posturilor de radio şi de televiziune din ţară „să suspende orice susţinere” pentru Twitter şi să renunţe imediat la conturile pe această reţea socială, a cărei utilizare a calificat-o drept „antipatriotică”.

Ministerul Informaţiei şi Culturii a anunţat vineri seară că guvernul „a suspendat, pentru o perioadă nedeterminată, activităţile reţelei sociale Twitter în Nigeria”.

Această decizie a fost luată după suspendarea, miercuri, de către Twitter, a unui mesaj al preşedintelui Buhari care ameninţa „să îi trateze cu un limbaj pe care îl înţeleg” pe responsabilii de violenţele actuale în sud-estul Nigeriei, atribuite de autorităţi separatiştilor igbo.

Postarea pe Twitter a fost puternic condamnată în întreaga ţară şi reţeaua socială a estimat că preşedintele nigerian a încălcat regulile de utilizare în materie de conduită care incită la ură.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri