Donald Trump o dă în judecată pe procuroarea generală din New York pentru a o opri din a-l investiga într-un caz de fraudă

Data publicării:
Președintele american Donald Trump
Donald Trump. Foto: Getty Images

Fostul președintele SUA, Donald Trump, a dat-o în judecată pe procuroarea generală a statului New York într-o încercare de a o opri să mai investigheze un caz de fraudă în care este implicată compania sa, relatează Reuters.

Fostul președinte american a intentat procesul la o curte federală din Syracuse, în New York, după apariția informației conform căreia procuroarea generală urma să ceară interogarea sa ca parte a unei investigații de corupție în care Organizația Trump este acuzată că a falsificat evaluările proprietăților sale imobiliare pentru a beneficia de împrumuturi și scutiri de taxe. 

Trump și compania sa acuză că Letitia James le-a încălcat drepturile constituționale prin faptul că a pornit o investigație „motivată politic”.

„Prin intentarea acestui proces, intenționăm nu doar să o tragem la răspundere (n. red. – pe procuroarea generală Letitia James) pentru încălcările sale evidente ale Constituției, dar și să o oprim din această cruciadă prin care încearcă să-și pedepsească adversarii politici”, a spus Alina Habba, avocata lui Trump.

James a răspuns acestor acuzații printr-un comunicat în care se arată că „investigația va continua nedescurajată pentru că nimeni nu este deasupra legii, nici măcar cineva care poartă numele Trump”.

Investigația are legătură cu o alta mai veche a procurorului de district din Manhattan, căreia James i s-a alăturat în mai. Procurorii din New York încearcă să afle dacă Organizația Trump și-a supraevaluat unele dintre imobilele sale pentru a putea apoi să obțină împrumuturi și un micșorări de taxe.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri