Donald Trump susține că un vaccin anti-Covid ar putea fi gata într-o lună, deși a mai fost contrazis de experți pe această temă

Data publicării:
Donald Trump, presedintele SUA, se afla in Biroul Oval
Foto: GettyImages

Donald Trump a afirmat, în cadrul unui eveniment electoral în statul american Pennsylvania, că un vaccin împotriva Covid-19 ar putea să fie disponibil într-o lună, relatează Agerpres. Afirmația vine în ciuda faptului că specialiști printre care și epidemiologul șef de la Casa Albă, dr. Anthony Fauci a spus că este puțin probabil ca un vaccin să fie disponibil într-o perioadă atât de scurtă de timp, referindu-se atunci la termenul alegerilor prezidențiale americane, din 3 noiembrie.

„Suntem aproape de un vaccin. Suntem la distanţă de câteva săptămâni până îl vom avea. Ar putea fi trei sau patru săptămâni”, a declarat președintele american în cadrul unui eveniment electoral de tip Town Hall, o sesiune de întrebări adresate de alegători nehotărâți, difuzată la ABC News. Câteva ore mai devreme, într-un interviu pentru Fox News, Trump a spus că un vaccin ar putea fi disponibil în „patru săptămâni, sau ar putea fi opt săptămâni”.

Democraţii s-au declarat îngrijoraţi de presiunea politică a lui Donald Trump asupra autorităţilor sanitare guvernamentale şi asupra oamenilor de ştiinţă pentru a accelera aprobarea unui vaccin, la timp pentru a inversa tendinţa privind intenţiile de vot în sondaje înaintea scrutinului prezidenţial de la 3 noiembrie, unde se va confrunta cu Joe Biden. Potrivit unor experţi, inclusiv directorul Institutului american de boli infecţioase, Anthony Fauci, omologarea unui vaccin ar trebui cel mai probabil să aibă loc la sfârşitul anului.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri