"Dramă ecologică" în Gran Canaria. Cauza incendiilor care au carbonizat 10.000 de hectare din centrul insulei

Data publicării:
Gran Canaria holidays - beautiful Puerto de Mogan, popular tourist attraction. Canary islands
Gran Canaria - FOTO: Getty Images

Incendiul izbucnit în Insulele Canare continuă să se extindă în ciuda tuturor eforturilor pompierilor. Focul a carbonizat o suprafață de 10.000 de hectare din centrul insulei Gran Canaria.

Până acum au fost evacuaţi peste 9.000 de oameni, la timp. Nimeni nu a fost rănit. Pompierii au rămas mobilizați și pe timpul nopții.

Ministerul de Externe de la București a avertizat turiștii români să evite deplasările și să respecte întocmai indicațiile autorităților locale.

„A trebuit să plec imediat din cauza focului și fumului care se apropiau rapid, era atât de cald...

Pe de-o parte sunt vești bune, fiindcă au izolat incendiul din oraș. Pe de altă parte, sunt vești proaste, pentru că dezastrul continuă”, spune o persoană.

Focul arde de sâmbătă și încă nu poate fi controlat. Deși avioanele au folosit mai mult de un milion de litri de apă, incendiul s-a extins acum pe 75 de kilometri. Acolo sunt peste 2.000 de clădiri, nu se știe în ce stare.

Ángel Víctor Torres, preşedintele regiunii Canaria: „Sunt zone cu flăcări de 50 de metri. Este imposibil să poți intra acolo pe calea aerului și, de asemenea, fumul a făcut uneori imposibilă aruncarea încărcăturii”.

Incendiul, cel mai mare care s-a produs până acum anul acesta pe teritoriul Spaniei, afectează arii naturale protejate. Președintele Insulelor Canare a calificat incendii drept „o dramă ecologică”.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri