Drama unei familii de migranți. Amândoi sunt răniți și spun că le-a murit copilul de un an la frontiera dintre Belarus și Polonia

Data actualizării: Data publicării:
Câteva mii de migranţi, în principal originari din Orientul Mijlociu, sunt blocaţi de-a lungul frontierei poloneze, pe partea belarusă, în speranţa de a putea intra în UE.
Câteva mii de migranţi, în principal originari din Orientul Mijlociu, sunt blocaţi de-a lungul frontierei poloneze, pe partea belarusă, în speranţa de a putea intra în UE. Foto: Profimedia

Medicii polonezi care îi ajută pe migranții aflați la frontiera dintre Rusia și Belarus povestesc despre dramele oamenilor pe care îi ajută. Noaptea trecută, ei au acordat îngrijiri unei familii venite din Siria, care se afla de o lună și jumătate la frontieră și al cărei copil de un an a murit în pădurea înghețată.

„La ora 2:26 am primit un raport că cel puțin o persoană care se află acum în pădure are nevoie de îngrijiri medicale. La fața locului s-a dovedit că trei persoane erau rănite. Erau în pădure de o lună și jumătate”, a scris pe Twitter echipa medicală a fundației Centrul Polonez pentru Ajutor Internațional.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Tânărul avea dureri abdominale severe. Îi era foame și era deshidratat. În afară de el, un cuplu sirian avea nevoie de ajutor. Bărbatul avea o rană deschisă la braț, iar femeia avea o rană la picior. Copilul lor de un an a murit în pădure”, au mai scris medicii.

Câteva mii de migranţi, în principal originari din Orientul Mijlociu, sunt blocaţi de-a lungul frontierei poloneze, pe partea belarusă, în speranţa de a putea intra în UE.

Occidentul acuză Minskul de orchestrarea din vară a acestui aflux, ca răspuns la sancţiunile occidentale împotriva Belarus după reprimarea în 2020 a unei mişcări de contestare a regimului.

Polonia, precum şi alţi doi vecini europeni ai Belarusului, Lituania şi Letonia, refuză să accepte aceste mii de migranţi.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri