După 100 de zile fără niciun caz local de Covid-19, Thailanda a anunțat joi că a înregistrat o îmbolnăvire

Data publicării:
piață plutitoare Thailanda
FOTO: Getty Images

Autoritățile medicale din Thailanda au anunțat joi că un deținut dintr-o închisoare a fost testat pozitiv cu coronavirus, fiind primul caz local înregistrat după 100 de zile.

Potrivit unui comunicat, persoana infectată este un bărbat de 37 de ani arestat pentru consum de droguri, care a fost adus la o închisoare din Bangkok pe 26 august, iar miercuri a sosit rezultatul pozitiv al testului, relatează ABC NEWS.

Prim-ministrul thailandez Prayuth Chan-ocha și-a felicitat miercuri cetățenii pentru că au respectat măsurile și timp de 100 de zile nu a fost confirmat niciun caz local de coronavirus. Ultima persoană a fost testată pozitiv pe data de 24 mai.

Thailanda a suferit daune reduse, în ceea ce privește sănătatea, din cauza pandemiei, chiar dacă a înregistrat primul caz de îmbolnăvire din afara Chinei. Economic, însă, țara este devastată, din cauza absenței turiștilor.

Dr. Suwannachai Wattanayingcharoenchai, directorul general al Departamentului de Control al Bolilor din Ministerul Sănătății, a spus că bărbatul infectat a fost ținut în carantină, în cadrul unei proceduri standard, pentru a limita posibila răspândire a virusului. Într-o altă procedură de rutină, a fost selectat pentru testare dintr-un grup de 34 de noi deținuți. Avea doar un simptom ușor de coronavirus.

Acest caz confirmă ceea ce încercăm să repetăm tot timpul. Nu putem menține numărul de cazuri la zero, dar ceea ce putem face este să detectăm cazurile rapid și să limităm transmisia”, a spus Suwannachai într-o conferință de presă.

Bărbatul infectat locuia la Bangkok și lucra ca DJ în mai multe baruri. Autoritățile vor testa toate persoanele care au intrat în contact cu acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri