După ce a afirmat că explozia din Beirut arată "ca un atac", Donald Trump recunoaște că ar putea fi vorba de un accident

Data publicării:
Presedintele SUA, Donald Trump, sustine o conferinta de presa la Casa Alba
Fostul președinte american Donald Trump. Foto: Guliver / Getty Images

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat, miercuri, că explozia din Beirut ar fi putut fi cauzată de un accident, fără a reveni însă asupra afirmaţiilor sale anterioare controverse, conform cărora ceea ce s-a întâmplat aduce cu un "atac teribil", scrie Agerpres.

"Vă pot spune că orice s-a întâmplat, este groaznic, dar ei nu ştiu cu adevărat despre ce a fost vorba. Nimeni nu ştie încă", a declarat Trump în cadrul conferinţei de presă de la Casa Albă.

"Am auzit ambele variante. Am auzit de accident şi ştiţi, şi de explozibili. Evident, trebuie să fi fost un tip de explozibil, dar indiferent dacă a fost o bombă declanşată sau nu intenţionat, a sfârşit prin a fi o bombă", a declarat preşedintele SUA.

Poate cineva "a lăsat nişte dispozitive explozive groaznice şi a uitat nişte obiecte. Poate că asta a fost. Poate a fost un atac. Nu cred că cineva poate spune clar în acest moment" ce s-a întâmplat, a adăugat Donald Trump.

"Suntem solidari cu această ţară", a mai declarat liderul de la Casa Albă, făcând următoarele precizări: "Avem o relaţie foarte bună cu această ţară, dar este o ţară aflată în plină criză şi cu multe probleme".

La rândul său, şeful Pentagonului, Mark Esper, a declarat că "majoritatea oamenilor consideră că este un accident, după cum s-a informat".

Autorităţile libaneze au informat că explozia din portul Beirutului, soldată cu peste 113 morţi şi 4.000 de răniţi, a fost cauzată de deflagraţia a 2.750 de tone de azotat de amoniu, o substanţă utilizată atât în compoziţia anumitor îngrăşăminte, cât şi a explozibililor.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri