După ce a amenințat angajații care nu vin la birou, Musk vrea să reducă 10% din locurile de muncă: Am un sentiment foarte rău

Data actualizării: Data publicării:
elon musk tesla
Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX. Foto: Profimedia Images

Directorul general de la Tesla, Elon Musk este pesimist cu privire la evoluţia economiei şi în consecinţă este de părere că producătorul de automobile electrice ar trebui să disponibilizeze 10% din personal, potrivit unui email trimis la nivel intern, scrie Reuters.

Potrivit Reuters, în emailul trimis joi directorilor Tesla, intitulat "suspendarea tuturor angajărilor la nivel mondial", Musk ar fi scris că are "un sentiment foarte prost" în legătură cu economia.

Zilele trecute, Elon Musk a cerut angajaţilor Tesla să revină la munca de la birou, în caz contrar urmând să părăsească firma. "Toată lumea de la Tesla este obligată să fie la birou cel puţin 40 de ore pe săptămână. Dacă nu veţi veni la birou, vom presupune că aţi demisionat", a scris Musk într-un alt email trimis angajaţilor Tesla în noaptea de marţi spre miercuri.

Tesla avea aproximativ 100.000 de angajați la sfârșitul anului 2021.

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie din industria auto prin producţia de masă de automobile electrice şi între timp s-a extins şi pe segmentul bateriilor pentru reţelele electrice şi sistemelor de producţie de energie fotovoltaică.

Elon Musk, care este şi fondator şi director general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la peste 300 de miliarde de dolari. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri