După ce a dus mii de migranți la granița cu Polonia, Lukașenko cere să li se trimită hrană

Data actualizării: Data publicării:
migranți granita belarus polonia
După ce a trimis mii de migranți la frontiera cu Polonia, președintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ordonat să li se ducă alimente. Foto: Profimedia Images

După ce a trimis mii de migranți la frontiera cu Polonia, președintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ordonat să li se ducă alimente, a relatat sâmbătă agenţia de presă belarusă Belta, citată de dpa. Numărul migranților care și-au pierdut viața la această graniță a ajuns sâmbătă la 11, după ce poliția poloneză a descoperit cadavrul unui tânăr sirian într-o pădure aflată în apropierea frontierei.

Mii de migranţi sunt blocaţi într-o zonă neutră între Polonia şi Belarus, în condiţii meteo tot mai grele.

Corturi cu alimente sunt acum amplasate pentru a ajuta migranţii. Alimentele sunt destinate tuturor migranţilor, însă Lukaşenko a cerut ca minorilor să li se acorde prioritate.

Potrivit unor relatări din Belarus, câteva zeci de persoane s-au adunat la postul de trecere spre Kuznica, în Polonia, care este blocat, şi au început să scandeze "Germania, Germania!", destinaţia-ţintă a multora dintre oamenii blocaţi la frontieră.

Citește și: Drama migranților folosiți de Lukașenko. Reportaj într-un avion cu „turiști” irakieni: „Voi sta toată iarna în frig dacă trebuie”

Un alt cadavru descoperit la granița dintre Polonia și Belarus

Totodată, poliţia poloneză a anunţat sâmbătă că a descoperit cadavrul unui tânăr sirian la frontiera dintre Belarus şi Polonia, potrivit Agerpres.

„Cadavrul unui tânăr de naţionalitate siriană a fost descoperit ieri (vineri - n.r.), în pădure, în apropiere de Wolka Terechowska”, a transmis poliţia din regiunea Podlasia (est) într-un comunicat de presă, potrivit căruia „cauzele decesului nu au putut fi stabilite la faţa locului”.

Acest deces ridică la 11 numărul migranţilor care şi-au pierdut viaţa la această frontieră între UE şi Belarus, potrivit estimărilor mass media.

Pe de altă parte, poliţiştii au semnalat o nouă tentativă nocturnă de forţare a frontierei de către „o sută de persoane”, în aceeaşi regiune.

„La vederea poliţiştilor şi soldaţilor, persoanele care se aflau de partea belarusă (a frontierei) au fugit în pădure”, potrivit poliţiei.

Mii de migranţi, în majoritate originari din Africa şi Orientul Mijlociu, au trecut sau au încercat să treacă frontierele Belarusului în ultimele luni pentru a intra în Lituania, Polonia sau Letonia.

Uniunea Europeană îl acuză pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko că a provocat intenţionat această mişcare migraţională în replică la sancţiunile economice pe care blocul comunitar le-a adoptat la adresa sa.

Citește și: Dezastru umanitar la granița Uniunii Europene. Mii de migranți se luptă pentru o bucată de pâine VIDEO

Citește și Bătuți, electrocutați, înghețați în pădure. Mii de oameni sunt prizonieri în butoiul cu pulbere de la granița dintre Polonia și Belarus

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri