După ce a inflamat Franța, Macron le transmite protestatarilor că nu renunță la reforma pensiilor: Țara merită și are nevoie de asta

Data actualizării: Data publicării:
Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, vorbeşte în cadrul unei conferinţe de presă.
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, susţine proiectul de majorare a vârstei de pensionare. Foto: Profimedia Images

Emmanuel Macron nu are de gând să renunțe la reforma pensiilor și nu dă înapoi nici la presiunea străzii. Președintele francez a condamnat protestele violente de joi, când 3,5 milioane de oameni au demonstrat în toată Franța și peste 400 de polițiști au fost răniți.

Potrivit sindicatelor, au fost mai mulți protestatari ca niciodată în ultimii 30 de ani. 

Emmanuel Macron: "În fața violenței, pe care o deosebesc de proteste, vom continua să acționăm cu cea mai mare fermitate.

Condamn violențele de ieri (joi – n.r.), fac apel la toți cetățenii să fie responsabili și asigur sprijinul meu forțelor de ordine, care au făcut o treabă exemplară.

În rest, vom continua să mergem înainte. Țara merită și are nevoie de asta.

Într-o democrație nu există dreptul de a fi violent. Da, ne așteptăm ca forțele noastre de ordine să respecte în totalitate regulile, cu transparența și investigațiile care vin odată cu asta, dar nu pun asta la același nivel cu ceea ce se întâmplă în societate.

Sunt disponibil, dacă sindicatele doresc să vină să mă vadă pentru a discuta despre toate aceste subiecte".

Citește și: 3,5 milioane de oameni au ieșit în stradă în Franța. Protestatarii au ars ușa primăriei din Bordeaux. 140 de incendii la Paris

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri