Video După ce au recuperat cu greu o pictură de Picasso furată acum nouă ani, oficialii greci au scăpat tabloul pe jos la conferința de presă

Data publicării:
tablou picasso
Oficialii greci care au prezentat publicului o pictură de Picasso recuperată după nouă ani au scăpat pe jos tabloul, la conferința de presă. FOTO: Digi24

Oficialii greci care au prezentat publicului o pictură de Picasso recuperată după nouă ani au scăpat pe jos tabloul, la conferința de presă.

Oficialii Ministerului Culturii din Grecia au prezentat publicului pictura ''Cap de femeie'' de Pablo Picasso, recuperată recent de poliţie, la nouă ani după ce a fost furată.

Numai că în timpul conferinței s-a întâmplat exact ceea ce nu-și dorește nimeni într-o astfel de situație: tabloul a căzut din locul în care fusese așezat.

Fără să poarte mănuși, un angajat al muzeului s-a repezit să-l ridice tabloul. În urma incidentului, tabloul nu a fost deteriorat.

Un cetăţean grec în vârstă de 49 de ani arestat luni a mărturisit furtul obiectului de artă de la Pinacoteca naţională din Atena, în 2012.

Poliţia a descoperit pictura împreună cu o altă operă de artă - o lucrare deteriorată a pictorului olandez Piet Mondrian - într-o râpă, la circa 50 de kilometri de Atena.

Picturile fuseseră ascunse anterior într-un depozit. Cel care a furat obiectele de artă a supravegheat Pinacoteca timp de câteva luni şi se pare că ştia momentul în care gardienii ieşeau să fumeze.

Întrebat de ce a furat operele semnate de Picasso şi de Mondrian, dar şi o lucrare a pictorului italian Guglielmo Caccia, el a declarat că a luat primele tablouri pe care le-a întâlnit. Aceasta s-a dovedit a fi o greşeală, în special în cazul picturii de Picasso, obiect aflat în posesia Pinacotecii din Atena şi imposibil de vândut pe piaţa neagră. Un nou proprietar nu ar fi putut niciodată să facă publică opera şi ar fi fost urmărit penal.

Pictura este estimată la 16,5 milioane de euro (19,7 milioane de dolari), însă are şi o semnificaţie specială pentru Grecia, întrucât a fost oferită acestei ţări chiar de către artistul spaniol în semn de apreciere pentru rezistenţa dovedită de rezidenţii eleni împotriva trupelor naziste în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri