După ce Biden a spus că Pakistanul este „una dintre cele mai periculoase țări din lume”, ambasadorul SUA a fost convocat de Islamabad

Data actualizării: Data publicării:
USA VS Pakistan flags. The United States of America VS Pakistani flags, isolated on grey world map background. Vector illustration.
Preşedintele SUA, Joe Biden, a pus la îndoială siguranţa programului nuclear pakistanez Foto: Profimedia Images

Ministrul pakistanez de externe a declarat sâmbătă că l-a convocat pe ambasadorul SUA după ce preşedintele Joe Biden a pus la îndoială siguranţa programului nuclear pakistanez, informează AFP duminică.

Într-un discurs rostit joi, Biden a declarat că Pakistanul este „poate una dintre cele mai periculoase naţiuni din lume”, deoarece are „arme nucleare fără nicio coeziune”, conform Agerpres.

Ministrul de externe Bilawal Bhutto-Zardari s-a declarat surprins de aceste comentarii. „În ceea ce priveşte problema securităţii activelor nucleare ale Pakistanului, respectăm toate standardele internaţionale în conformitate cu AIEA”, a declarat el sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

O transcriere a discursului lui Biden a fost publicată pe site-ul Casei Albe.

Bhutto-Zardari a declarat că nu crede că decizia de convocare a ambasadorului american va afecta în mod negativ relaţiile cu Statele Unite şi a spus că oficiali de ambele părţi ar putea aborda orice preocupări specifice ale Washingtonului cu privire la programul nuclear.

Responsabili din „Statele Unite se întâlnesc în mod regulat cu oficiali pakistanezi”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american la Washington, adăugând: „Conform practicii standard, nu comentăm cu privire la detaliile conversaţiilor diplomatice private”.

Legăturile dintre Islamabad şi Washington, cândva aliaţi apropiaţi, au început să se încălzească după câţiva ani de relaţii îngheţate în principal din cauza preocupărilor legate de presupusul sprijin acordat de Pakistan talibanilor din Afganistan. Pakistanul neagă acest sprijin.

Ministrul de externe pakistanez a declarat că nu au fost exprimate preocupări legate de programul nuclear pakistanez în timpul recentei sale călătorii la Washington, unde a purtat discuţii ample, inclusiv cu Departamentul de Stat.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri