După ce le-a ucis copilul, o asistentă le-a trimis părinților o carte poștală de condoleanțe

Data actualizării: Data publicării:
Lucy Letby la proces
După ce le-a ucis copilul, o asistentă le-a trimis părinților o carte poștală de condoleanțe. FOTO: Profimedia Images

În Marea Britanie se desfășoară un proces al groazei, în care o asistentă medicală este acuzată că a ucis șapte nou-născuți și că a încercat să omoare alți 10. Procuratura a prezentat detalii înfiorătoare. După ce le-a ucis copilul din a patra încercare, asistenta le-a trimis unor părinți o carte poștală de condoleanțe.

Mama a povestit că femeia a invitat-o, cu zâmbetul pe buze, să îi facă baie pentru ultima dată copilului mort.

”Lucy Letby a intrat în cameră”, ”a zâmbit”, a vorbit despre ”prima baie” a bebeluşului şi cât de mult i-a plăcut fetiţei, a spus procurorul, citând-o pe mama fetiţei.

Potrivit raportului final, deteriorarea stării de sănătate a copilului corespundea administrării deliberate a unei cantităţi mari de aer în stomac cu sondă nazogastrică.
Poliţiştii au interogat-o pe asistentă cu privire la o fişă pe care o trimisese părinţilor, a cărei fotografie a recunoscut că a păstrat-o în telefon.

”Ea a spus că nu este normal ca o asistentă să trimită o scrisoare, că a fost singura dată când a făcut asta, dar că nu de multe ori o asistentă cunoaşte atât de bine o familie”, a explicat procurorul.

Fetiţa ”supravieţuise primelor două luni de viaţă şi se descurca bine până când Lucy Letby a pus mâna pe ea”, a continuat el.

”Ceea ce i s-a întâmplat urmează tiparul evenimentelor care s-au petrecut cu alţii înainte şi cu ceilalţi după aceea”, a adăugat reprezentantul procuraturii, descriind un modus operandi ”persistent”, ”calculat” şi ”cu sânge rece”.

Procesul este programat să dureze şase luni.

Asistenta are 32 de ani și a lucrat în secția de neonatologie a unui spital din nord-vestul Angliei, în 2015 și 2016. Din cercetări a reieșit că pe unii copii i-a otrăvit cu insulină, altora le-a injectat aer.

Procurorii au observat că în perioada 2015-2016 s-a înregistrat o creștere suspectă a numărului de decese infantile la secția de neonatologie de la Countess of Chester, în condițiile în care, anterior acestei date, numărul deceselor era similar cu cel înregistrat în alte unități medicale de profil. Aceste morți suspecte au fost observate inițial chiar de către angajații spitalului, îngrijorați de faptul că starea de sănătate a respectivilor bebeluși „se deteriora atât de neașteptat”. 

Medicii au mai observat că respectivii nou-născuți, odată intrați în comă, „nu răspundeau măsurilor de resuscitare”, în vreme ce alții reușeau „în mod dramatic” să-și revină. În urma cercetărilor, s-a aflat că toate aceste deteriorări bruște de sănătate și morți suspecte aveau un numitor comun: asistenta medical Lucy Letby, conform declarațiilor făcute de procurori în instanță.

Poliția a descoperit ulterior că în perioada 2015-2016, doi bebeluși internați la secția de neonatologie au fost otrăviți „în mod voluntar” cu insulină.

Procurorii au prezentat juriului un alt caz, în care doi gemeni au fost otrăviți în mod similar la doar câteva zile după naștere. Aceștia au reușit însă să supraviețuiască, din fericire.

Asistenta Letby mai este acuzată că a injectat altor doi bebeluși aer în vene. Unul dintre aceștia a murit.

De asemenea, într-un caz, asistenta medicală a avut, în unele cazuri, mai mult tentative consecutive până să reușească să ucidă un nou-născut, au mai precizat procurorii britanici.

„Uneori, nu a reușit să ucidă un bebeluși din prima, așa că a încercat și a doua oară până să reușească, iar în alt caz, a încercat chiar și a treia oară”, au spus procurorii britanici despre asistenta medicală Lucy Letby. Procesul ar putea dura încă cel puțin 6 luni. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri