Video Echipele de salvare au găsit o a cincea persoană moartă după avalanșa din Alpi. Încă un schior este dispărut

Data publicării:
O avanalșă în Alpi, în dreptul ghețarului Armancette, din Franța, pe 9 aprilie 2023.
Cinci persoane au murit în avalanșa de duminică iar a o a șasea este dispărută. Foto: Twitter/Domanine Skiable des Contamines-Montjoie

O a cincea victimă a avalanșei produse duminică pe un gheţar din Alpii francezi, în masivul Mont-Blanc, a fost găsită de echipele de salvare, au anunţat luni autorităţile franceze, informează Agerpres.

Cadavrul unei femei în vârstă de 39 de ani a fost descoperit de salvatori, iar o a şasea persoană este încă dată dispărută, a precizat procurorul regional Karline Bouisset.

Acest bilanţ face din această avalanşa de duminică una dintre cele mai mortale din ultimii ani în Franţa.

Căderea impresionantă de zăpadă s-a produs duminică dimineaţa pe gheţarul Armancette, pe înălţimile staţiunii montane Les Contamines-Montjoie şi i-a luat prin surprindere pe cei care schiau.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Condiţiile erau "bune" în duminica Paştelui catolic și protestant, a declarat primarul din Les Contamines-Montjoie, Francois Barbier. Nici o alertă de avalanşă nu fusese emisă de Meteo-France.

Iniţial, salvatorii au găsit patru morţi, un rănit uşor şi opt persoane nevătămate.

Potrivit lui Elisabeth Mollard, o responsabilă din Les Contamines-Montjoie, intervievată la RTL, cea de-a cincea victimă a fost descoperită duminică "la sfârşitul zilei". Cea de-a şasea persoană căutată ar fi soţul acesteia.

Printre morţi se numără doi ghizi de la compania de ghizi din St-Gervais (Haute-Savoie), a precizat într-un comunicat Sindicatul naţional al ghizilor montani.

Identitatea celorlalte victime nu a fost dezvăluită.

Pe acelaşi gheţar francez, doi fraţi, alpinişti cu o experienţă de peste 20 de ani, au murit în urma unei avalanşe în data de 25 decembrie 2014.

Potrivit primarului din Les Contamines-Montjoie, mai recent, o avalanşă s-a produs în acelaşi loc în decembrie 2021, "coborând până în sat", dar fără a face victime.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri