Echipele de salvare au găsit zece supraviețuitori și alți cinci morți sub dărâmăturile unui tunel din Fâșia Gaza

Data publicării:
salvatori in timpul cautarilor din fasia gaza
Echipele de salvare au găsit zece supraviețuitori și alți cinci morți sub dărâmăturile unui tunel din Fâșia Gaza. Foto: Profimedia Images

Salvatorii au scos vineri dimineața cinci cadavre de sub dărâmăturile unui tunel subteran din Fâșia Gaza, bombardat de armata israeliană în timpul operaţiunii sale împotriva grupărilor armate palestiniene. Potrivit BBC, echipele de salvare au găsit și zece supraviețuitori, iar căutările continuă, după ce focul a încetat între Israel și militanții din Fâșia Gaza. Armistiţiul a intrat în vigoare vineri, după 11 zile de violenţe.

"În această dimineaţă (vineri - n.r.) am scos cinci cadavre de sub dărâmăturile unui tunel luat ca ţintă de atacurile israeliene", a precizat un reprezentant al serviciilor de intervenţie.

Salvatorii au găsit sub aceleași darâmături și zece persoane aflate în viață, iar poliția din Fâșia Gaza a confirmat că acțiunile de căutare a posibililor supraviețuitori continuă. 

Armistițiu între Israel și militanții din Fâșia Gaza

Focul a încetat între Israel și militanții din Fâșia Gaza în noaptea de joi spre vineri noapte, la ora 2.00. Armistițiul vine după 11 zile de confruntări armate sângeroase, cele mai grave din ultimii ani. Bombardamentele au ucis cel puțin 230 de palestinieni, dintre care 65 de copii, și 12 israelieni, între care doi copii. La ora intrării în vigoare a armistițiului, mulți locuitori din Gaza au ieșit pe străzi să sărbătorească.

Acordul de încetare a focului a fost posibil după eforturi diplomatice internaționale și datorită medierii Egiptului. Ambele părți combatante, Israelul și Hamas, gruparea care guvernează în Gaza, au revendicat victoria.

 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri