Elevii din Germania pot opta să repete anul şcolar afectat de pandemie

Data publicării:
elevi cu o invatatoare la scoala
Elevii din Germania pot opta să repete anul şcolar afectat de pandemie. FOTO: Agerpres

Parlamentarii din Berlin au votat modificarea legii educaţiei, astfel încât elevii pot opta să repete anul şcolar care a fost afectat de pandemie.

Potrivit The Guardian, elevii şcolilor din Berlin vor putea alege dacă vor să repete anul şcolar care a fost afectat de pandemie. Asta după ce parlamentarii au votat în unanimitate să modifice legea educaţiei.

Prin urmare, părinţii elevilor care vor opta pentru această variantă vor trebui să facă o cerere scrisă conducerii unităţii de învăţământ şi să discute în prealabil cu un reprezentant al şcolii pentru a stabili care sunt cele mai bune opţiuni pentru copilul lor.

Legea se aplică copiilor cu vârste cuprinse între șase și 16 ani, de la clasa întâi până la clasa a zecea.

"Trebuie să facem ceva pentru a compensa deficitele educaţionale care au apărut într-un an de pandemie", a declarat Dirk Stettner, membru al comitetului pentru educaţie.

Decizia a fost primită însă cu reticentă. Într-o declarație comună recentă, mai mulți directori de școală s-au opus acestui plan, spunând că se tem de o „catastrofă organizațională”. Ei au spus că sălile de clasă s-ar putea supraaglomera, nu ar fi suficienți profesori și nici suficiente clase.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri