Elevii, noua țintă a Ministerului rus de Interne. Cum intenționează să îi folosească politic pe părinții copiilor

Data publicării:
piata victoriei

Ministerul rus de Interne vrea ca părinții și profesorii elevilor care participă la proteste anti-guvernamentale neautorizate să fie trași la răspundere, însă nu se știe încă sub ce formă penală.

Adolescenții au jucat un rol cheie în multe dintre manifestațiile anti-guvernamentale organizate de liderul opoziției, Aleksei Navalnîi.

Timur Valiunin, șeful departamentului de anti-extremism din cadrul Ministerului de Interne, este îngrijorat de numărul tot mai mare de liceeni care iau parte la manifestațiile stradale, transmite RBC, potrivit The Moscow Times.

„Vârsta medie a participanților la aceste acțiuni de protest este alarmantă”, a afirmat Valiunin în fața consiliului prezidențial pentru drepturile omului, adăugând că legislatorii din Rusia ar trebui să se gândească la o serie „de amendamente” prin care părinții și profesorii să fie trași la răspundere în legătură cu participarea adolescenților la proteste neautorizate.

Poziția oficialului rus vine la o zi distanță după Aleksei Navalnîi, aflat în plină campanie prezidențială, a publicat o înregistrare video în care directoarea unei școli de elită din Habarovsk le cere părinților unui elev ca să-i interzică acestuia de a mai participa la mitingurile liderului opoziției ruse.

„Ca atunci când copilul lor cauzează un accident de mașină, la fel ar trebui pedepsiți și când copiii lor participă la acțiuni de protest neautorizate”, a declarat senatorul Valery Ryazansky, șeful comisiei de politică socială, conform RBC.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri