„Eliberăm toată Rusia, de la Belgorod până la Vladivostok”. Insurgenții ruși anti-Kremlin anunță două noi incursiuni

Data publicării:
vehicul militar distrus pe care a fost scris mesajul „pentru Bahmut”
Un vehicul distrus după insurgența din Belgorod, pe care sunt scrise cuvintele „pentru Bahmut”. Foto: Profimedia Images

Insurgenții ruși anti-Kremlin au anunțat două noi incursiuni în sudul Rusiei, joi, după ce atacurile lor anterioare au expus slăbiciunea armatei ruse pe graniță și în interioriul țării, relatează The Moscow Times.

Guvernatorul regiunii rusești Belgorod, de la granița cu Ucraina, acolo unde au avut loc incursiunile precedente, a negat afirmațiile insurgenților, conform cărora granița a fost penetrată din nou.

Corpul de Voluntari Ruși, unitatea paramilitară naționalistă care a făcut parte și din atacurile anterioare, susține că „se luptă din nou pe teritoriul Federației Ruse”, într-un clip video publicat joi.

Un membru al unei alte unități paramilitare, Legiunea Libertatea Rusiei, a spus că aceasta se află aproape de graniță și a anunțat o altă incursiune pe teritoriul rus „foarte curând”.

„Vom elibera toată Rusia, de la Belgorod până la Vladivostok”, a spus luptătorul a cărui față era acoperit.

Ambele afirmații ale insurgenților au venit la nouă zile după cele două organizații paramilitare au revendicat atacurile împotriva regiunii Belgorod, în cadrul cărora autoritățile din Rusia au spus că a murit un om și au fost răniți zeci.

Citiți și: „Am făcut o mare greșeală”. Ce spun rușii din Belgorod după ce insurgenții au adus războiul din Ucraina pe teritoriul lor

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri