Elicopterul dispărut în Marea Ionică: Corpul unei victime a fost identificat, cinci militari încă sunt daţi dispăruţi

Data actualizării: Data publicării:
victima accident elicopter
FOTO: Abbigail Cowbrough Facebook - www.cbc.ca

Corpul tinerei sublocotenente din marina canadiană Abbigail Cowbrough (23 de ani), dată dispărută împreună cu alţi cinci colegi după ce miercuri seara elicopterul la bordul căruia efectuau o misiune NATO s-a prăbuşit în apele Mării Ionice, a fost identificat, informează AFP, citată de Agerpres.

Operaţiunile de căutare şi salvare, coordonate de centrul de salvare maritim italian în parteneriat cu Grecia, Canada, SUA şi Turcia, au continuat în noaptea de joi spere vineri.

"Ieri, un elicopter al marinei regale aflat într-o misiune NATO şi care transporta şase membri ai forţelor armate canadiene s-a prăbuşit în Marea Ionică, în largul coastelor Greciei" a declarat premierul canadian Justin Trudeau în cadrul unei conferinţe de presă.

"O victimă a fost găsită şi cinci membri sunt daţi dispăruţi. Cu toţii sunt nişte eroi", a adăugat Trudeau.

Cele cinci persoane dispărute sunt căpitanii Brenden Ian MacDonald şi Kevin Hagen, ambii piloţi, căpitanul Maxime Miron-Morin, ofiţer specialist în sisteme de luptă aeriene, Matthew Pyke, ofiţer de război naval şi caporalul-şef Matthew Cousins, operator de sisteme de detectoare electronice aeropurtate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Căutările celor cinci militari daţi dispăruţi vor continua toată noaptea şi atât timp căt va exista speranţa de a-i găsi în viaţă, a anunţat contraamiralul Craig Baines într-o conferinţă de presă organizată la baza militară din Halifax, de unde proveneau militarii implicaţi în accident.

Elicopterul prăbuşit este un Cyclone Sikorsky CH-148, achiziţionat recent de armata canadiană.

Aparatul de zbor revenea pe fregata Fredericton la încheierea unei misiuni de antrenament când s-a pierdut legătura cu el, cu puţin înaintea orei locale 19:00, conform informaţiilor furnizate de şeful statului major canadian Jonathan Vance. El a precizat că a fost lansată o anchetă şi a adăugat că "toate elicopterele CH-148 vor fi puse în pauză operaţională" pe perioada desfăşurării investigaţiei.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri