Elon Musk a anunțat că va demisiona de la conducerea Twitter, însă numai după ce va găsi un înlocuitor „suficient de nebun”

Data publicării:
Twitter Asking Recently Laid Off Employees To Return, Warsaw, Poland - 08 Nov 2022
Elon Musk. Foto: Profimedia Images

Elon Musk a anunţat marţi că va demisiona din funcţia de director executiv al Twitter după ce va găsit un înlocuitor, informează Reuters.

"Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de nebun pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele care se ocupă de software şi de servere", a scris Musk pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Înainte de acest anunț, Elon Musk a pus la îndoială pe Twitter rezultatul unui sondaj pe care el însuşi l-a iniţiat luni şi al cărui rezultat arată că majoritatea votanţilor sunt în favoarea părăsirii de către miliardar a conducerii platformei, informează Agerpres.

Devenit singurul proprietar al reţelei de socializare pe 27 octombrie, miliardarul a asigurat, în momentul lansării sondajului, că se va conforma rezultatului său, dar, într-o serie de răspunsuri la diverse tweet-uri, pare acum să aprecieze că rezultatul a fost distorsionat de votul boţilor.

Conform rezultatului sondajului la care au răspuns 17 milioane de participanţi, 57% s-au exprimat în favoarea plecării lui Elon Musk, la mai puţin de opt săptămâni de la preluarea conducerii grupului în schimbul a 44 de miliarde de dolari.

Însă, potrivit unui sondaj realizat de Institutul HarrisX, care a folosit propriul eşantion de utilizatori ai platformei de microblogging, 61% dintre cei chestionaţi au susţinut rămânerea lui Elon Musk în funcţia de CEO.

"Interesant, acest lucru pare să sugereze că avem o uşoară problemă cu boţii pe Twitter", a reacţionat Musk la tweet-ul în care Institutului HarrisX prezenta rezultatele propriului sondaj.

HarrisX a dat asigurări că sondajul său de opinie a fost realizat independent de Twitter sau de "orice organizaţie care are legături cu Elon Musk".

Comentariul a fost făcut după ce Elon Musk a aprobat o postare care sugera că sondajul său a fost victima boţilor. El a mai spus că orice noi sondaje vor fi limitate la utilizatorii Twitter plătitori.

În trecut, miliardarul s-a bazat sondaje pentru a susţine decizii controversate precum reactivarea contului fostului preşedinte american Donald Trump, precum şi a conturilor altor utilizatori care fuseseră suspendate.

Rezultatul ultimului său sondaj a dus iniţial la o creştere a valorii acţiunilor Tesla, în contextul în care investitorii Tesla critică tot mai mult atenţia acordată Twitter de la preluare, în detrimentul producătorului auto.

Mai multe mass-media americane, citând surse anonime, au asigurat că Elon Musk a început să îşi caute un înlocuitor, informaţii pe care proprietarul Twitter le-a negat.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri