Elon Musk a meditat despre extratereștri în prima sa discuție cu personalul Twitter, în timp ce la Tesla face concedieri

Data publicării:
Elon musk se stramba pe ecranele succesive ale unor televizoare
Miliardarul american Elon Musk deține o importantă fabrică Tesla în Shanghai, China. Foto: Profimedia Images

Elon Musk, directorul companiei SpaceX, a meditat despre existența extratereștrilor și a altor civilizații spațiale și despre credința sa că Twitter ar trebui să ajute „civilizația și conștiința”, în prima sa discuție cu angajații acestei rețele sociale pe care vrea să o preia, relatează Reuters, care a avut acces la înregistrarea audio a discuției.

Elon Musk a întârziat 10 minute față de ora stabilită pentru videoconferință. Musk a intrat în convorbire purtând o cămașă albă și părea să stea într-o bucătărie, potrivit unei surse care a urmărit convorbirea. În plus, la sfârșit, când și-a oprit transmisia video, avatarul său părea să fie două mâini în forma numărului 69, o aparentă referire la poziția sexuală, a declarat pentru Reuters sursa care a participat la discuție.

Convorbirea de joi a fost de fapt o sesiune liberă de întrebări și răspunsuri, moderată de un director executiv al Twitter, dar a fost pentru prima dată când Elon Musk s-a adresat direct angajaților Twitter. Le-a dat prea puține detalii despre preluarea companiei de social media - pe care vrea să o cumpere cu 44 de miliarde de dolari. În schimb, le-a confirmat că în opinia sa firma ar trebui să-și reducă numărul de salariați, lucru care, de altfel, se pare că a început să se întâmple deja la Tesla, compania unde miliardarul este director executiv.

Angajații Twitter și-au trimis meme-uri pe un canal intern, în timpul convorbirii cu Elon Musk

Angajații Twitter au accesat masiv un canal intern Slack în timpul discuției cu Musk, postând meme-uri și plângându-se că șeful Tesla nu le-a oferit răspunsuri utile despre viziunea sa asupra afacerii și salariile angajaților, notează Reuters. De asemenea, aceștia i-au cerut moderatorului să-l preseze pe Musk cu privire la opiniile sale despre munca la distanță, în condițiile în care Twitter le permite în prezent angajaților să lucreze relativ liber, de la distanță sau de la birou, în timp ce Musk a declarat că înclină mai degrabă către munca la birou și ar fi de acord cu munca de acasă numai dacă este vorba despre o persoană „excepțională”.

Musk nu a spus ce mai e nou în legătură cu încheierea tranzacției pentru preluarea Twitter, în schimb a declarat că încearcă în continuare să afle mai multe detalii despre conturile chatbot și spam de pe Twitter, spunând că aceasta este „cea mai mare îngrijorare” a sa.

Întrebat dacă sunt de așteptat concedieri, Musk a spus că trebuie să existe „o anumită raționalizare a numărului de angajați și a cheltuielilor”, subliniind că în acest moment costurile depășesc veniturile, dar, i-a asigurat el, cine contribuie semnificativ la activitatea companiei nu ar avea de ce să-și facă griji.

Directorul executiv al Tesla le-a spus angajaților Twitter că dorește să crească numărul de utilizatori ai serviciului de la 229 de milioane la cel puțin 1 miliard de persoane și a spus că publicitatea va rămâne importantă pentru companie, în ciuda faptului că anterior declarase că el crede că Twitter nu ar trebui să folosească reclame. „Cred că publicitatea este foarte importantă pentru Twitter. Nu sunt împotriva publicității. Probabil că aș vorbi cu agențiile de publicitate și le-aș spune: Hei, haideți să ne asigurăm că reclamele sunt cât mai distractive posibil”, a spus Musk.

Iminenta preluare a Twitter a fost întâmpinată cu scepticism și îngrijorare de marea majoritate a angajaților companiei din San Francisco, unii temându-se în special că Musk va relaxa regulile privind anumite conținuturi ale postărilor. Miliardarul le-a spus angajaților Twitter că el crede că utilizatorilor ar trebui să li se permită să spună „lucruri destul de scandaloase” pe platformă, atât timp cât conținutul nu este ilegal.

Prăbușire pe bursă pentru Tesla, unde au început concedierile

Acțiunile Twitter au scăzut cu 1,5%, iar acțiunile Tesla s-au prăbușit cu peste 9% în tranzacțiile de joi după-amiază, relatează Reuters.

De altfel, la Tesla s-au redus cu 14 la sută locurile de muncă de când Elon Musk, care este director executiv, a avertizat că este îngrijorat de economie, că trebuie să facă reduceri de personal și că va suspenda angajările la nivel mondial. Acțiunile Tesla sunt un semn îngrijorător pentru sănătatea economiei globale, în condițiile în care piețele se contractă, inflația crește vertiginos, iar îngrijorările legate de recesiune sunt numeroase, notează Reuters.

Numărul anunțurilor de locuri de muncă de pe site-ul Tesla a scăzut la 5.011, de la 5.855 la începutul lunii, potrivit datelor furnizate Reuters de Thinknum Alternative Data. Ofertele de angajare au scăzut cu 32% față de nivelul maxim înregistrat recent, la 21 mai.

În plus, în jur de 20 de persoane au declarat că au fost concediate, lăsate să plece sau că li s-au desființat posturile în ultima săptămână. Este un număr mic în comparație cu mărimea forței de muncă a Tesla, dar mulți au spus că totul face parte dintr-un plan de reducere cu 10% a numărului de locuri de muncă, ceea ce arată că firma chiar face concedieri.

Alți lucrători Tesla spun că planează o stare de incertitudine, iar ordinul lui Musk de la începutul acestei luni de a chema angajații la birou și de a nu-i mai lăsa să lucreze de acasă a făcut ca posturile lor să devină nesustenabile. Militardarul a anunțat într-un e-mail către companie că-i va concedia  pe lucrătorii care nu se întorc la birou, spunând că realizarea celor mai interesante produse „nu se va întâmpla prin telefon”. 

Tesla, care avea aproximativ 100.000 de angajați la nivel global la sfârșitul anului trecut, a anulat, de asemenea, trei evenimente de recrutare online pentru China care fuseseră programate în această lună. 

În schimb, Tesla a continuat să facă angajări în unele zone, de pildă în Germania, unde compania de mașini electrice vrea să-și accelereze producția. Ministrul economiei regionale din Brandenburg, statul în care se află fabrica, a declarat la începutul acestei săptămâni că Tesla angajează între 500 și 600 de noi muncitori pe lună și că a recrutat aproximativ 4.500 de persoane până în prezent.

Tesla nu a răspuns unei solicitări  de a face comentarii, precizează Reuters.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri