Elon Musk este acuzat de manipularea criptomonedei Dogecoin. Mai mulți investitori l-au dat în judecată

Data publicării:
Omul de afaceri Elon Musk stă pe scaun în timpul unei întrevederi cu ministrul francez al Economiei, la Paris, pe 15 mai 2023.
Elon Musk este acuzat de folosirea de informaţii confidenţiale, într-o acţiune colectivă în justiţie inițiată de investitori care îl acuză pe CEO-ul Tesla că a manipulat criptomoneda Dogecoin. Investitorii reclamă că din cauza lui Musk au suferit pierderi de miliarde de dolari. Foto: Profimedia Images

Elon Musk este acuzat de folosirea de informaţii confidenţiale, într-o acţiune colectivă în justiţie inițiată de investitori care îl acuză pe CEO-ul Tesla că a manipulat criptomoneda Dogecoin. Investitorii reclamă că din cauza lui Musk au suferit pierderi de miliarde de dolari, scrie Reuters.

Într-un dosar depus miercuri seara la tribunalul federal din Manhattan, investitorii au spus că Musk a folosit postări de pe Twitter, influenceri online plătiţi, apariţia sa din 2021 la ”Saturday Night Live” de la NBC şi alte ”cascadorii publicitare” pentru a tranzacţiona profitabil pe cheltuiala lor prin mai multe portofele Dogecoin.

Potrivit investitorilor, atunci când Musk a vândut Dogecoin de aproximativ 124 de milioane de dolari, în aprilie, a dus la o creştere cu 30% a preţului Dogecoin.

Alex Spiro, avocatul lui Musk, a refuzat să comenteze joi. Un avocat al Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Nici avocatul investitorilor nu a răspuns unei cereri de comentarii, scrie News.ro. 

Investitorii l-au acuzat pe Musk, cel mai bogat om din lume, că a crescut în mod deliberat preţul Dogecoin, cu peste 36.000% în doi ani, şi apoi l-a lăsat să se prăbuşească. Ei au inclus ultimele acuzaţii într-o a treia plângere modificată, într-un proces care a început în iunie anul trecut.

Într-un ordin de miercuri, judecătorul de district american Alvin Hellerstein a spus că va accepta ”probabil” a treia plângere modificată, spunând că inculpaţii nu ar fi probabil prejudiciaţi.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri