Elon Musk şi directorul OMS se ceartă pe Twitter. Miliardarul vorbește de „cedarea suveranității”, argument al conspiraționiștilor

Data publicării:
elon musk
Șeful Tesla, SpaceX și Twitter, Elon Musk. Foto: Profimedia Images

Miliardarul american Elon Musk, proprietarul Twitter, a scris joi pe platforma socială că ţările nu ar trebui să-şi „cedeze autoritatea” Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Comentariile sale au fost respinse rapid tot pe Twitter de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Ţările nu ar trebui să cedeze autoritatea către OMS”, a scris Musk, al cărui cont Twitter are peste 132 de milioane de urmăritori, ca răspuns la un videoclip postat de senatorul australian de dreapta Malcolm Roberts în care critica organizaţia ONU, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Ţările nu cedează suveranitatea către OMS”, a replicat pe Twitter directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„PandemicAccord nu va schimba asta. Acordul va ajuta ţările să se protejeze mai bine împotriva pandemiilor”, a adăugat el.

De la apariţia COVID-19 în urmă cu peste trei ani, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a deplâns o „infodemie” - o epidemie de informaţii false, în special pe reţelele sociale, în legătură cu pandemia.

Uneori, agenţia ONU a fost ţinta directă a acestor atacuri, unii acuzând-o că încearcă să preia controlul asupra politicilor sanitare de la guverne, mai ales după ce au început negocierile internaţionale între statele membre asupra unui nou acord privind pandemia pentru a evita şi a face faţă viitoarelor focare.

OMS este formată din 194 de state membre care iau majoritatea deciziilor privind politicile şi bugetele sale de sănătate în cadrul unei adunări anuale la care participă reprezentanţii guvernelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri