Elon Musk vrea să încheie procedura de cumpărare a rețelei sociale Twitter până vineri

Data publicării:
Elon Musk twitter
Musk s-a certat pe Twitter cu un angajat. Foto: Profimedia Images

Elon Musk a notificat co-investitorii care s-au angajat să finanţeze achiziţia sa de 44 miliarde de dolari a platformei de socializare Twitter Inc că intenţionează să încheie tranzacţia până vineri, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Investitorii de capital, inclusiv Sequoia Capital, Binance, Qatar Investment Authority şi alţii, au primit documentele privind finanţarea tranzacţiei de la avocaţii lui Elon Musk, susţin sursele, citate de Agerpres.

Este cel mai clar indiciu că miliardarul american intenţionează să se conformeze termenului limită dat de Tribunalul din Delaware pentru a finaliza tranzacţia până vineri.

Băncile care s-au angajat să susţină achiziţionarea Twitter au finalizat acordul final de finanţare şi acum semnează documentele necesare, a anunţat şi Bloomberg.

Reprezentanţii Twitter şi ai avocaţilor lui Elon Musk nu au fost disponibili pentru comentarii.

Marţi, acţiunile Twitter au urcat la Bursa de la New York cu 3%, la 52,95 dolari, aproape de preţul pe acţiune oferit de Musk, de 54,20 dolari.

Băncile, inclusiv Morgan Stanley şi Bank of America Corp, s-au angajat să ofere 13 miliarde de dolari ca finanţare prin împrumuturi, în timp ce investitorii de capital, inclusiv Larry Ellison (co-fondatorul Oracle Corp) şi prinţul saudit Alwaleed bin Talal, vor contribui la tranzacţie cu 7,1 miliarde de dolari.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri