Elton John, nevoit să plece din concert. A rămas fără voce, din cauza unei pneumonii

Data actualizării: Data publicării:
Elton John cantand pe scena
Elton John. Foto: Guliver/GettyImages

Vizibil tulburat, Sir Elton John a fost nevoit să-și întrerupă duminică un concert pe care îl susținea în Noua Zeelandă. Muzicianul, în vârstă de 72 de ani, și-a pierdut vocea chiar la mijlocul recitalului pe care îl dădea pe stadionul Mount Smart din Auckland. 

„Tocmai am rămas fără voce. Nu pot să cânt”, a spus publicului Sir Elton John. „Trebuie să plec. Îmi pare rău”, a mai spus artistul, aparent în lacrimi, aplecându-se peste pian și scuturându-și capul. 

A părăsit scena mergând destul de greu, cu ajutorul unor asistenți, dar în ovațiile publicului.

În urmă cu o săptămână, Elton John urca pe scena Galei premiilor Oscar, unde melodia „(I’m Gonna) Love Me Again”, pe care a compus-o pentru filmul autobiografic „Rocketman”, a fost declarată „cel mai bun cântec original”.

Ce este pneumonia atipică

Înainte de recitalul din Auckland, artistul anunțase că a fost diagnosticat - chiar duminică - cu o formă de pneumonie pe care a dus-o pe picioare, însă a promis că se va strădui să fie la înălțime. La un moment dat, la jumătatea concertului, a fost consultat de un medic și, în ciuda bolii, a reușit să cânte clasicele și îndrăgitele sale melodii „Candle in the Wind” and „All the Girls Love Alice”. Însă în cele din urmă, nu a putut să parcurgă tot playlist-ul, vocea cedându-i în timp ce încerca să cânte „Daniel”.

Pneumonia atipică este un tip de infecție a plămânilor cauzată de bacterii sau viruși. Este mai puțin serveră decât alte tipuri de pneumonii și are simptome ca ale unei răceli mai puternice: tuse, dureri în piept, dureri în gât, dureri de cap. Uneori nici nu este diagnosticată și este dusă pe picioare de pacient.

Concertul întrerupt făcea parte dintr-o serie de spectacole pe care Sir Elton John le avea programate în Noua Zeelandă în cadrul turneului său de adio „Farewell Yellow Brick Road”.

Elton John, în turneu de adio

La puțin timp după ce a părăsit scena, artistul le-a adresat un mesaj emoționant fanilor, pe Instagram: „Am cântat cu toată inima, până ce vocea nu m-a mai ajutat. Sunt dezamăgit, foarte tulburat și supărat. Am dat tot ce aveam. Multumesc pentru sprijinul vostru extraordinar și pentru toată dragostea pe care mi-ați arătat-o tot timpul spectacolului din seara aceasta. Vă sunt recunoscător pentru totdeauna. Cu dragoste, Elton”, a scris Elton John. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe rețelele sociale, spectatorii și-au exprimat simpatia pentru artist, care rămâne unul dintre cei mai solicitați din lume pentru a susține spectacole live. 

În 2018, Elton John a anunțat că nu va mai face turnee și va acorda prioritate familiei. Însă a promis că își va lua adio de la fani printr-o serie de 300 de spectacole pe care le va susține pe parcursul a trei ani. 

Încă nu se știe dacă boala lui Elton John va afecta calendarul acestor concerte. Vedeta ar trebui să mai aibă spectacole marți și joi, tot la Auckland.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri