Ema, fiica antrenorului clubului de volei SCM Zalău, s-a pus în fața băiatului criminal care trăgea și și-a salvat colegii (presă)

Data publicării:
scoala unde a avut loc masacrul din belgrad
Sute de oameni și-au luat rămas bun de la victimele atacurilor în masă din Serbia. FOTO: Profimedia Images

Sute de oameni și-au luat rămas bun de la victimele atacurilor în masă din Serbia. La Belgrad au ajuns și jucătorii de la SCM Zalău, pentru a fi alături de antrenorul clubului, în ziua în care și-a înmormântat fiica ucisă în sângerosul masacru de miercuri. Preotul care a oficiat slujba a vorbit despre curajul fetei care s-a pus în calea băiatului criminal și a salvat astfel alte vieți, scrie presa sârbă.

Reprezentanții clubului de volei SCM Zalău au fost și ei prezenți la slujba de înmormântare de la Cimitirul Central din capitala Serbiei. Fiica antrenorului de volei Dragan Kobiljski, tehnicianul echipei din Zalău, a fost împușcată mortal în masacrul de miercuri, de la școala "Vladislav Ribnikar" din Belgrad.

"Îmi este extrem de greu să vorbesc astăzi. Din acest chin și durere, ne rugăm Domnului să dea putere părinților, să trăiască în continuare pentru Ema. Ea este un soldat și un erou al lui Hristos și nu întâmplător cad cei mai buni, ca să putem continua să trăim datorită sacrificiului lor. De asemenea, ar trebui să ne rugăm pentru băiat și pentru sufletul lui nefericit. Ema a stat în calea răului care era în acel băiat nefericit și i-a spus: De ce faci asta? Oprește-te! Așa a câștigat timp ca niște copii să fie salvați. Când ne vom întâlni pe lumea cealaltă, îți vom mulțumi că ne-ai apărat și ne-ai protejat", a fost mesajul transmis de preotul citat de cotidianul sârb Blic.

Tragedia a șocat pe toată lumea.

Claudiu Bujor, directorul Clubului SCM Zalău: "Am rămas fără cuvinte, nu știam ce să zicem, nu știam nici cum să reacționăm. Dânsul, imediat cum a aflat vestea a plecat spre casă, însoțit de un voleibalist care a condus mașina, că dânsul nu mai era în stare."

Adrian Feher, managerul echipă de volei masculin SCM Zalău: "Am ținut în mod deosebit să fim aici, alături de antrenorul Drăgan, în aceste momente grele pe care le trece cu familia. A fost o veste grea, șoc pentru noi, mă gândesc ce e în sufletul lui și în inima lui când a aflat tragica veste."

Cu doar o zi înainte de tragedie, antrenorul primise vestea că fiica lui îi călca pe urme, în sport. Era în culmea fericirii.

"Chiar cu o zi înainte, povestea chiar despre fetița lui, am înțeles că a fost selecționată în echipa de volei de junioare și era chiar fericit pentru ea că a ajuns aici, că îi calcă pe urme. Deci, vă dați seama, a doua zi să afli tragica veste", a povestit un apropiat al familiei.

La patru zile de la masacru, în fața școlii din Belgrad oamenii au stat la coadă pentru a lăsa flori, a aprinde lumânări sau a scrie în cartea de condoleanțe.

Cursurile se vor relua miercuri la școala unde s-a comis masacrul, dar clasa unde au fost împușcați copiii în timpul orei va rămâne închisă tot anul.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri