Video&Foto Emoționanta poveste a unui luptător de la Azovstal care și-a regăsit după jumătate de an câinele pe care l-a lăsat în uzină

Data actualizării: Data publicării:
vlasislav si jackie
Un luptător de la Azovstal și-a regăsit după jumătate de an câinele pe care l-a crezut mort. FOTO: Captură Youtube

Un soldat ucrainean care a apărat Azovstal și-a regăsit după jumătate de an câinele pe care îl lăsase în uzină după ocuparea de către ruși a orașului Mariupol. El a povestit emoționanta regăsire cu Jackie, ciobănescul său de patru ani.

Vladislav, în vârstă de 23 de ani, a apărat uzina Azovstal încă din primele zile ale războiului. Ca să-și protejeze câinele, l-a adus în buncărele din uzină. Atunci când ucrainenii au fost înconjurați de ruși, comandanții au dat ordin soldaților să părăsească orașul bombardat.

"Mi-am dezasamblat arma, am îngropat-o, m-am schimbat în haine civile. La fiecare punct de control aveam impresia că o să mor", a povestit tânărul, pentru presa ucraineană.

Un luptător de la Azovstal și-a regăsit după jumătate de an câinele pe care l-a crezut mort. FOTO: Captură Youtube
Un luptător de la Azovstal și-a regăsit după jumătate de an câinele pe care l-a crezut mort. FOTO: Captură Youtube

După ce a ajuns la Zaporojie, Vladislav a luat legătura cu prietenii de la Azovstal pentru a afla ce s-a întâmplat cu câinele lui. A aflat că locul a fost bombardat și că aproape toți câinii care fuseseră adăpostiți acolo muriseră. Trupul lui Jackie nu fusese însă găsit, ceea ce i-a dat speranță că ciobănescul ar fi putut fi în viață.

Ulterior, tânărul ucrainean a ajuns în Harkov. Într-o zi, mama lui l-a sunat și i-a spus plângând: "Jackie trăiește".

"Între Azovstal și casa în care am locuit sunt aproximativ 15 km. E un mister cum a ajuns Jackie acasă", a povestit tânărul emoționat.

Voluntarii au preluat câinele și l-au dus la Harkov în teritoriul controlat de Ucraina. "M-a recunoscut imediat", a spus entuziast, Vladislav.

Acum, el și câinele lui inspectează zona din regiunea Harkov.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri