Video Erdogan a cântat de bucurie cu susținătorii săi și le-a spus că vor fi împreună până la moarte. „La revedere, Kemal!”

Data actualizării: Data publicării:
erdogan
Erdogan a sărbătorit de pe un autocar victoria la alegerile prezidențiale din Turcia, în fața susținătorilor săi. Foto: Profimedia Images

Noul și vechiul președinte al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a sărbătorit duminică seară victoria la alegeri cântând cu susținătorii săi, de pe un autocar pe care se afla și soția sa și membri ai anturajului său. Liderul de la Ankara a câștigat alegerile prezidențiale cu un avans de 4 procente față de rivalul său, Kemal Kilicdaroglu. Erdogan le-a spus susținătorilor săi că vor fi împreună până la moarte.

„Aș dori să mulțumesc tuturor cetățenilor noștri care și-au arătat interesul pentru viitor, atât pentru ei, cât și pentru copiii lor, votând în alegeri. 

Aș dori să mulțumesc fiecărui membru al națiunii noastre care ne-a dat responsabilitatea de a guverna țara în următorii 5 ani. 

Am spus că vom câștiga într-un mod în care nimeni nu va pierde. De aceea, Turcia este singurul câștigător astăzi. 

La revedere, Kemal!”, a declarat Erdogan. 

Și cei care l-au votat au jubilat și au dansat de bucurie.

- „Suntem foarte emoționați. Îi mulțumim lui Allah. Acesta nu a lăsat răul să câștige. Mulțumim, Allah! Erdogan este un lider mondial”. 

- „Musulmanii au câștigat. Suntem fericiți. Sentimentele noastre sunt atât de intense încât nu le putem exprima. Omul a câștigat”. 

- „Întreaga lume se poate aduna de partea unui om, dar, așa cum spune Erdogan, toți pot fi împotriva lui, dar orice ar face, națiunea ia decizia finală. Nimeni în afară de popor nu poate decide”. 

Kemal Kılıçdaroğlu, candidatul opoziției: „În timpul acestor alegeri, națiunea și-a arătat dorința de a schimba acest regim autoritar în ciuda tuturor presiunilor care au fost exercitate asupra lor. Acest lucru a fost clar. CHP cu toate elementele sale va continua să se străduiască pe toate fronturile până când democrația va câștiga în țara noastră. Vom continua să fim pionierii acestei lupte. Indiferent ce vom face pentru această națiune, nu va fi suficient. Sunt trist, pentru că probleme major vor urma pentru această țară. Voi trebuie să știți că vom lupta cu aceste dificultăți care ne așteaptă. De acum încolo, aș vrea să fac un apel către cei 24 de milioane de alegători care m-au votat să reziste. Munca noastră va continua. Suntem aici și nu vom pleca nicăieri.”

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri