Erdogan a început deportarea militanţilor Stat Islamic din Turcia: "Noi vom continua să îi trimitem"

Data actualizării: Data publicării:
recep tayyip erdogan, presedintele turciei
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat marţi statele europene că va „deschide porţile” şi va repatria militanţii deţinuţi, membri ai reţelei Stat Islamic, în funcţie de cetăţenia acestora, relatează Mediafax.ro, care citează The Guardian.

Recep Tayyip Erdogan a început luni deportarea celor 1200 de jihadişti, cetăţeni ai altor state, aflaţi în custodia autorităţilor turce. În cadrul unei declaraţii transmise marţi, liderul de la Ankara a avertizat statele europene că va continua demersul de eliberare a militanţilor Stat Islamic şi că îi va trimite pe aceştia către Europa.

„Ar trebui să vă revizuiţi atitudinea faţă de Turcia, care deţine în acest moment atât de mulţi membri Stat Islamic în închisoare şi care îi controlează pe cei din Siria”, a comunicat Erdogan, adresându-se statelor europene.

„Aceste porţi se vor deschide şi aceşti membri Stat Islamic care au început să fie trimişi către voi, vor continua să fie trimişi. După puteţi avea grijă de propriile voastre probleme”, a mai adăugat liderul turc. „Dacă ei rămân blocaţi la graniţă, nu ne priveşte pe noi. Noi vom continua să îi trimitem. Dacă ei îi vor lua sau nu, nu este problema noastră”, a reiterat Erdogan, referindu-se la situaţia unui militat, cetăţean american, care a rămas blocat luni la graniţa cu Grecia.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri