Erdogan, despre relaţia cu Macron: Soţiile noastre se înţeleg bine, nu şi noi

Data publicării:
emine erdogan si brigitte macron
Emine Erdogan, soția președintelui turc, și prima doamnă a Franței Brigitte Macron întrețin relații mai mult decât cordiale, în ciuda tensiunilor frecvente dintre soții lor. FOTO: Profimedia Images

Președintele turc Recep Erdogan a glumit despre relația dificilă pe care o are cu omologul său francez, Emmanuel Macron, spunând la o conferință de presă de la Praga că soțiile lor se înțeleg bine, dar nu și ei, scrie BMF TV.

„Soțiile noastre se înțeleg bine, nu noi”, a spus Erdogan.

Emine Erdogan, soția președintelui turc, și prima doamnă a Franței Brigitte Macron întrețin relații mai mult decât cordiale, în ciuda tensiunilor frecvente dintre soții lor care au vorbit joi la Praga în cadrul primei întâlniri a Comunității Politice Europene.

Cele două sunt fotografiate în mod frecvent în timp ce sunt împreună la summituri internaţionale, context în care în noiembrie 2021, anturajul lui Emine Erdogan a declarat pentru AFP că relaţiile dintre ea și Brigitte Macron sunt bune.

Recep Erdogan a fost filmat, joi, făcând o glumă la adresa preşedintelui francez, propunând apartenenţa Franţei la Organizaţia Statelor Turce (OET), care include, pe lângă Turcia, ţări vorbitoare de limbă turcă din Asia Centrală şi Azerbaidjan.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Vă aşteptăm aici dacă doriţi”, i-a spus el lui Emmanuel Macron, în prezenţa preşedintelui din Azerbaidjan, Ilham Aliev.

La rândul său, Macron, care l-a bătut prieteneşte pe spate pe Erdogan, a insistat joi cu acesta din urmă asupra necesităţii de a lupta împotriva oricărei „ocoliri” a sancţiunilor împotriva Rusiei, în contextul războiului din Ucraina.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri