Erdogan ezită să dea un răspuns talibanilor la solicitarea de ajutor pentru administrarea aeroportului din Kabul

Data publicării:
Recep Erdogan la o conferință de presă în Ciprul de Nord
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Foto: Profimedia Images

Turcia nu a luat încă o decizie în ce privește solicitarea talibanilor de a ajuta la gestionarea aeroportului din Kabul, a anunțat liderul turc Erdogan, vineri, adăugând și că discuțiile sunt încă în desfășurare, relatează Reuters.

Talibanii au cerut ajutor tehnic din partea Turciei pentru a gestiona aeroportul din Kabul, însă au cerut și retragerea trupelor turce până la termenul limită de 31 august. Evacuarea armatei turce a început miercuri.

Talibanii au făcut o solicitare în ce privește operațiunea de pe aeroportul din Kabul. Ne-au spus că ei vor asigura securitatea iar noi îl vom administra. Nu am luat încă o astfel de deicizie pentru că există mereu posibilitatea deceselor și a altor astfel de lucruri acolo”, a spus Erdogan.

„Talibanii au formulat o solicitare pentru susţinere tehnică în scopul administrării Aeroportului din Kabul”, a declarat miercuri seară un oficial guvernamental de la Ankara, sub protecţia anonimatului.

Turcia, stat membru NATO, a participat la misiunea din Afganistan şi încă are sute de militari în incinta Aeroportului din Kabul.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri