Erdogan respinge scuzele NATO: Unele greşeli sunt făcute nu de imbecili, ci de oameni josnici

Data publicării:
G20 Hamburg Summit: Day 2 Of Sessions
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a respins, sâmbătă, scuzele prezentate de NATO după ce numele său a apărut dintr-o eroare pe o listă a inamicilor, în timpul unui exerciţiu în Norvegia. Erdogan a precizat că un astfel de comportament lipsit de respect nu poate fi iertat cu uşurinţă.

G20 Hamburg Summit: Day 2 Of Sessions
Foto: Guliver/GettyImages

„Aţi văzut comportamentul lipsit de respect de la execiţiul NATO de ieri. Unele greşeli sunt făcute nu de imbecili, ci de oameni josnici. Iar acesta este un astfel de caz. Acest caz nu poate fi rezolvat doar cu scuze”, a afirmat Erdogan într-un discurs transmis în direct de televiziunea turcă.

Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că i-a retras pe cei 40 de militari turci care participau la acest exerciţiu - bazat pe simulări pe computer -, afirmând că a fost prezentat ca un „inamic”.

Exerciţiul - care nu implica manevre ale trupelor la sol şi care era menit să testeze structura de comandament a Alianţei - a avut loc în Centrul de Război Interarme al NATO de la Stavanger, în sud-vestul Norvegiei.

După incident, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a prezentat scuze Turciei.

„Prezint scuzele mele pentru ofensa cauzată. Incidentele au fost rezultatul acţiunilor unui individ şi nu reflectă opiniile NATO”, a explicat Stoltenberg.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri