Erdogan spune că Putin ar putea merge în Turcia în aprilie. Kremlinul neagă

Data publicării:
Recep Erdogan și Vladimir Putin.
Recep Erdogan și Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus miercuri că omologul său rus, Vladimir Putin, ar putea face o vizită în Turcia pe 27 aprilie pentru inaugurarea primului reactor nuclear din țară, construit de compania de stat rusă de energie nucleară Rosatom, relatează Reuters.

„Poate că există posibilitatea ca domnul Putin să vină pe 27 aprilie sau ne putem conecta la ceremonia de inaugurare online și vom face primul pas în Akkuyu”, a spus Erdogan într-un interviu la postul TV privat ATV.

Turcia va încărca primele cantități de combustibil nuclear în prima unitate a centralei nucleare Akkuyu și îi va acorda oficial statutul de instalație nucleară pe 27 aprilie, a precizat Erdogan.

Kremlinul a negat informațiile conform cărora Putin ar plănui să facă o vizită în Turcia și a precizat că Putin și Erdogan au discutat la telefon despre implementarea cu succes a proiectelor strategice comune în sectorul energetic, inclusiv despre centrala nucleară Akkuyu.

La începutul acestei luni, Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pentru Putin pentru presupuse crime de război din Ucraina, provocând indignarea Kremlinului. Dar Turcia nu este parte la Statutul de la Roma, care a creat CPI.

La începutul acestei luni, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru crime de război din Ucraina, provocând indignarea Kremlinului. Turcia nu este însă parte la Statutul de la Roma, care a creat CPI.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri