O eroină dintr-un film Disney despre un copil supradotat a murit la vârsta de 15 ani

Data actualizării: Data publicării:
Nikita Pearl Waligwa, în rolul Gloria din „Queen of Katwe”
Nikita Pearl Waligwa, în rolul Gloria din „Queen of Katwe” Foto: captură video

O tânără actriță care a jucat în filmul Disney „Queen of Katwe” - povestea unei jucătoare excepționale de șah provenind dintr-un ghetou al Ugandei - a murit la vârsta de 15 ani, informează BBC, care citează presa din Uganda. Nikita Pearl Waligwa fusese diagnosticată cu o tumoare la creier.

Filmul din 2016 se baza pe povestea adevărată a Phionei Mutesi, care a făcut performanță la șah în competiții internaționale, deși nu fusese niciodată la școală. Rolul mamei este jucat în film de Lupita Nyong'o, iar David Oyelowo este profesorul de șah. Waligwa a jucat rolul Gloriei, prietenă a eroinei principale, cea care i-a explicat regulile șahului.

Nikita Pearl Waligwa a fost diagnosticată cu tumoare cerebrală încă din anul în care filmul a ieșit pe piață, iar regizorul Mira Nair s-a implicat și a strâns bani pentru a fi tratată în India, după ce doctorii din Uganda au spus că nu au echipamentul necesar. 

În 2017, fata a fost declarată vindecată, dar anul trecut i s-a depistat o nouă tumoră.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri