Este doar o chestiune de timp până când Ucraina va primi avioane de luptă, spune premierul Letoniei

Data publicării:
Premierul Letoniei, Krisjanis Karins, participă la un summit la Riga pe 19 decembrie 2022.
Krisjanis Karins, premierul Letoniei, spune că este o chestiune de timp până când Ucraina va primi avioane de luptă de la aliații occidentali. Foto: Profimedia Images

Premierul Letoniei, Krisjanis Karins, spune că este doar o chestiune de timp până când Ucraina va primi avioane de luptă de la aliații occidentali, adăugând că Europa ar trebui să mărească şi producţia de muniţie care nu mai poate rămâne "ca pe timp de pace", scrie The Guardian.

"Nu văd de ce Occidentul nu ar trebui să trimită avioane de luptă. Dacă ucrainenii au nevoie de avioane de luptă, atunci ar trebui să le primească", a spus premierul Leton într-un interviu pentru cotidianul german Der Spiegel.

"Livrarea de avioane de luptă este doar o chestiune de timp", a adăugat acesta.

Krisjanis Karins a declarat că toate statele europene ar trebui să-şi mărească bugetul de apărare, precizând că Rusia a trecut deja la "economia de război" în timp ce Europa încă produce muniţii ca pe "timp de pace".

"Cel mai mult este nevoie de muniţii, acum. Economia Germaniei are cele mai bune resurse pentru a întări apărarea europeană. Rusia produce 24 de ore pe zi, a trecut la economia de război. Noi încă producem ca pe timp de pace", a spus premierul leton.

"Toţi ne dorim pace. Dar singura cale către pace este prin victoria Ucrainei. Iar pentru asta avem nevoie de propriile noastre arme. Letonia va cheltui mai mult de 2,5 la sută pentru apărare, anul acesta. Ţintim către trei la sută. La nivel NATO, mai întâi trebuie să ne asigurăm că toţi membrii ating pragul de doi la sută. Dar ar trebui să ne gândim la o nouă ţintă, de 2,5 la sută, de exemplu", a spus Karins.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri