Foto "Este puţin probabil să existe vreun supravieţuitor". Încă nu se știe de ce s-a prăbușit avionul cu 72 de oameni la bord, în Nepal

Data actualizării: Data publicării:
salvatorii cauta supravietuitori la locul unde s-a prabusit un avion in nepal
Cel puţin 68 de persoane au murit după ce un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbuşit, duminică, lângă aeroportul Pokhara din centrul Nepalului. FOTO: Profimedia Images

Speranţele găsirii unor supravieţuitori după tragedia aviatică de duminică, din Nepal, sunt din ce în ce mai mici. Căutările, întrerupte duminică după lăsarea întunericului, s-au reluat luni, scrie BBC. 

"Este puţin probabil să existe vreun supravieţuitor", a declarat Tek Prasad Rai, purtător de cuvânt al poliţiei.

Cel puţin 68 de persoane au murit după ce un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbuşit, duminică, lângă aeroportul Pokhara din centrul Nepalului. Era un zbor de doar 27 de minute, de la Kathmandu la Pokhara. Avionul s-a prăbușit într-o râpă adâncă de 300 de metri, în timp ce se apropia de aeroportul unui oraș turistic din centrul țării.

Cauza accidentului încă nu a fost stabilită.

Luni, aproximativ 300 de salvatori și-au reluat căutarea, cercetând epava carbonizată.

accident-nepal-profimedia1
Cel puţin 68 de persoane au murit după ce un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbuşit, duminică, lângă aeroportul Pokhara din centrul Nepalului. FOTO: Profimedia Images

Luni este zi de doliu național în Nepal, iar guvernul a înființat un grup de anchetă pentru a investiga cauza dezastrului.

Un localnic a povestit pentru BBC că a văzut avionul prăbușindu-se și a fugit la locul accidentului: "Când am ajuns acolo, am văzut flăcări și un fum uriaș. Elicopterele au venit în cel mai scurt timp. Pilotul a făcut tot posibilul să nu lovească vreo casă. Era un spațiu mic chiar lângă râul Seti și avionul s-a prăbușit în acea zonă îngustă”.

Avionul decolase din capitala Kathmandu cu destinaţia Pokhara. Aparatul de zbor s-a prăbuşit între vechiul şi noul aeroport din oraşul Pokhara.
Cotidianul local Kathmandu Post a relatat că în avion, un model ATR-72 care aparţinea companiei Yeti Airlines, se aflau 68 de pasageri şi patru membri ai echipajului.
Avea la bord 68 de pasageri, dintre care cel puțin 15 cetățeni străini și patru membri ai echipajului.

Dintre pasageri, 53 sunt nepalezi. În avion se aflau cinci indieni, patru ruși și doi coreeni. De asemenea, mai era câte un pasager din Irlanda, Australia, Argentina și Franța, printre altele.

Acesta este cel mai grav accident din Nepal din 1992, când un Airbus A300 al Pakistan International Airlines s-a prăbușit pe un versant în timp ce se apropia de Kathmandu, potrivit bazei de date a Aviation Safety Network. Avionul avea o vechime de 15 ani, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightRadar24.

ATR72 este un avion bimotor cu turbopropulsie utilizat pe scară largă, fabricat de o societate mixtă a Airbus și a companiei italiene Leonardo.  Yeti Airlines are o flotă de șase avioane ATR72-500, potrivit site-ului său web. Televiziunile locale au arătat un fum negru și gros care se ridica de la locul prăbușirii, în timp ce echipele de salvare și mulțimea de oameni se adunau în jurul epavei avionului.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri